Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare pentru nepotul lui Gabi Luncă. Ce decizie a luat instanţa în cazul fostului pilotul de curse Daniel Onoriu

ro

02 Dec, 2017 19:07 2661 Marime text
Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 l-au condamnat pe nepotul lui Gabi Luncă, fostul pilot de curse Daniel Onoriu la închisoare cu suspendare pentru distrugere. Acesta este judecat după ce ar fi incendiat maşina fostei iubite. Potrivit portalului instanţei de judecată, în data de 21 noiembrie 2017 magistraţii au condamnat pe inculpatul ONORIU DANIEL- CĂTĂLIN la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de distrugere, faptă prev. de art.253 alin.4 C.pen cu aplicarea art.75 alin.1, lit.d C.pen şi art.396 alin.10 C.proc.pen.
 

“În baza art. 67, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 ani şi 8 luni de la data ramânerii definitiva a prezentei, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) şi lit.n C.pen (dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vătămată Chiţac Simona). În temeiul art. 66, alin. 1 C. pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. a, b ,n C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65, alin. 1 şi alin. 3 C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani şi 8 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.” – se arată în minuta instanţei.


Totodată, magistraţii au dispus mai multe măsuri pentru fostul pilot de curse.
 

“În baza art. 93 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate” se mai arată în minuta instanţei.

În plus, prin decizia magistraţilor s-a dispus că pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Administraşiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 1 pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

"Conform art. 94 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin.1 lit.c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94 alin.2 C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art.93 alin.2 lit.b C.pen. se face de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94, alin. 3 C. pen., Serviciul de Probaţiune Bucureşti va lua măsurile necesare pentru a asigura executarea obligaţiilor prevăzute de art. 93, alin. 2, lit. b şi alin. 3 C. Pen” – mai arată minuta instanţei.

 
Decozia instanţei nu este definitivă putând fi atacată în decurs de 10 zile de la comunicare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii