Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată

ro

18 Aug, 2010 23:47 1927 Marime text

bebe_63208700.jpgConducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată prin ordinul primarului General al Capitalei. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Capitalei Victor Iovici.

"Primarul Capitalei a suspendat conducerea maternităţii Giuleşti până la finalizarea anchetei. Juriştii nostri lucrează alături de juriştii Ministerului Sănătăţii pe ordonanţa prin care stabilim cine are dreptul să suspende sau să demită conducerea spitalelor.Noi am luat în subordine aceste spitale printr-un proiect pilot care mai are şi scăpări descoperite pe parcurs. Contractele de manageriat sunt semnate cu cei de la MS, iar acum juriştii nostri lucrează să vedem cine are dreptul să îi demită sau să îi suspende pe cei din conducere. Toată conducerea Maternităţii Giuleşti este suspendată.Toţi cei care au greşit, vor răspunde", a spus Iovici. Acesta a punctat că, la preluarea unităţii sanitare, camera de terapie intensivă era modernizată şi că aici s-au făcut mai multe controale.

Mai mult, viceprimarul a spus că a văzut factura pentru revizia aparatelor de aer condiţionat făcută în luna iulie pe care a plătit-o spitalul. "Cine a făcut imporvizaţia aceea nu pot să vă spun. Este treaba managementului spitalului. Pentru că s-a întâmplat această tragedie, noi am format o echipă care, de mâine, va lua la verificat toate spitalele care ne aparţin din toate punctele de vedere", a spus Iovici.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut miercuri Primarului General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, demiterea conducerii Maternităţii Giuleşti. În replică, reprezentanţii primăriei au spus că nu pot face acest lucru, căci contractul este încheiat între Ministerul Sănătăţii şi echipa de la spital.

În urma anunţării rezultatelor anchetei preliminare de la Maternitatea Giuleşti, din dispoziţia Primarului General Sorin Oprescu, întreaga conducere a maternităţii a fost suspendată până la finalizarea anchetei.
În funcţia de director al maternităţii a fost numită dr. Victoria Nicolau, medic primar anestezist.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii