Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI Consilierul local al orașului Bãneasa, Leonard Cristian Chiciu, declarat incompatibil

ro

07 Sep, 2015 10:51 1915 Marime text
 
Agenția Naționalã de Integritate (ANI) a constatat încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãților de cãtre Mihai Petria, Primar al Comunei Tudora, județul Botoșani, și Leonard Cristian Chiciu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Bãneasa, Județul Constanța.
 
Mihai Petria Primar al Comunei Tudora, județul Botoșani, se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât exercitã, simultan cu funcția de primar, și calitatea de persoanã fizicã autorizatã în cadrul Petria R. Mihai Persoanã Fizicã Autorizatã.
 
Leonard Cristian Chiciu, consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Bãneasa, județul Constanța, se aflã în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, SC SDM Aquila Guard SRL, respectiv SC Alert El Car SRL (societãți comerciale în cadrul cãrora soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator) au încheiat contracte de prestãri servicii, în valoare totalã de 61.245,09 lei, cu Primãria Orașului Bãneasa.
 
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Leonard Cristian Chiciu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.
 
„Persoanele menționate au încãlcat urmãtoarele prevederi legale:
  • art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de primar […] este incompatibilã cu  […] calitatea de comerciant persoanã fizicã”;
  • art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Consilierii locali […] care au funcția de […] administrator […] precum și calitatea de […] asociat la societãțile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestãri de servicii, de executare de lucrãri, de furnizare de produse […] cu autoritãțile administrației publice locale din care face parte […]. Prevederile alin. (1) se aplicã ºi în cazul în care funcțiile sau calitãțile respective sunt deținute de cãtre soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”;
  • art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Alesul local poate renunța la funcția deținutã înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în aceastã funcție”, se arată într-un comunicat ANI.
 
„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul citat.
 




Sursa foto: stiri.tvr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii