Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta In iulie, apartamentele vechi au deveni mai ieftine decat cele noi

ro

03 Aug, 2010 14:29 846 Marime text
Apartamentele din Constanţa s-au ieftinit cu 1,4% în luna iulie, când Indicele imobiliare.ro a înregistrat valoarea de 1.007 euro/mp de suprafaţă utilă, ritmul de scădere fiind dublu faţă de luna anterioară. Şi la Constanţa, se atinge astfel un nou prag minim de la începutul crizei imobiliare.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea medie actuală este cu 6,4% mai mică. În iulie, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 2,4% faţă de luna precedentă, preţul mediu solicitat pentru această categorie crescând de la 1.006 euro/mp util până la 1.034 euro/mp util. În schimb, preţul pe metrul pătrat al apartamentelor vechi din Constanţa a scăzut cu 2,1%, până la 1.003 euro/mp util. Astfel, apartamentele vechi au fost în iulie, după mult timp, mai ieftine decât cele noi.

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o scădere importantă, de 2,1% în luna iulie, coborând de la valoarea de 1.024 euro/mp de suprafaţă utilă până la 1.003 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa este de 6,9%. Cea mai mare scădere de preţ a fost înregistrată de apartamentele cu o cameră, urmate de cele cu trei camere, a căror preţ mediu s-a ieftinit cu 3,5%, respectiv 2,4%. Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 1,3%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul apartamentelor cu o singură cameră, 14,3%, iar cea mai mică apare în cazul apartamentelor cu trei camere, 3,7%.

Sursa: imobiliare.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii