Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Tânărul care a cerut să fie eutanasiat a murit

ro

30 Nov, 2008 17:53 736 Marime text

Tânărul de 29 de ani, grav bolnav, ce i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să-i aprobe eutanasierea, a murit aseară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Florian Stoian, pacientul a decedat în urma unui stop cardiorespirator. Eugen Constantin Anghel menţiona în petiţia trimisă şefului statului că nu mai suportă "suferinţa inimaginabilă" şi doreşte să plece „din această lume crudă şi nepăsătoare", care „nu vede" suferinţa la care el este supus de cinci ani.

"Pensia mea pe caz de boală, în sumă de 350 de lei, nu-mi ajunge nici măcar pentru cele mai ieftine medicamente. De cele mai multe ori, în spital am fost ignorat. Mi-a ajuns cuţitul la os, nu mai rezist, pentru ce să mai trăiesc? De ce să chinui şi pe alţii din cauza mea? De ce să fiu o povară pentru acest pământ rece? Unde se respectă printre noi oamenii, una din poruncile lui Dumnezeu şi anume: iubeşte- ţi aproapele aşa cum te iubeşti pe tine", i-a scris tânărul preşedintelui ţării.

"Domnule preşedinte, mi-aţi face un mare bine să acceptaţi ca eu să fiu eutanasiat, vreau să plec unde este mai bine, vreau să ajung în rai, poate acolo învăţ să zâmbesc din nou", a precizat Eugen în petiţia în a cărei încheiere îi spunea şefului statului că aşteaptă un răspuns afirmativ din partea acestuia. Până la vârsta de optsprezece ani, Eugen Constantin Anghel a trăit într-un centru de plasament din municipiul Piatra Neamţ, iar ulterior s-a stabilit la Constanţa, căutându-şi diferite locuri de muncă.

Din anul 2003, tânărul a stat mai mult prin spital, suferind de mai multe boli, printre care ciroză hepatică, iar în ultima perioadă nu se mai putea deplasa. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, tânărul avea nevoie de un transplant de ficat şi se afla pe o listă de aşteptare a unui spital din Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii