UPDATE. Contractul de finanțare al proiectului „Reabilitarea și Modernizarea Drumului Județean DJ223 semnat la CJC. Se prezintă și raportul de activitate pe anul 2017
UPDATE. Contractul de finanțare al proiectului „Reabilitarea și Modernizarea Drumului Județean DJ223 semnatLa conferința de presă, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia ȚUȚUIANU, participă Lucian Lungoci, administrator special RAJDP, Elena Georgescu, director general – Direcția Generală de Proiecte, precum și reprezentanți ai instituției.
UPDATE. ora 12.12
Fiind întrebat de bugetul CJC pe acest an, Horia Țuțuianu a declarat că acesta este mai mic ca cel de anul trecut cu 100 de milioane de lei.
"Vom acoperi deficitul cu un excedent din exercițiul finaciar trecut" a spus Horia Țuțuianu. Tot șeful CJC a menționat că săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul de Tineret Jean Constantin.
UPDATE. ora 11.55
Lucian Lungoci, directorul RAJDPP Constanța a anunțat că anul trecut s-au asfaltat 137 de km de drum județean, iar până în anul 2020 toate drumurle județene vor fi reabilitate.
”În anii trecuți, bugetul Regiei era redirecționat către alte investiții, dar nu pentru reabilitrea drumurilor județene. În acest moment, județul Constanța are 120 de drumuri de piatră și pământ. Ne propunem să le reabilitam și să le aducem la stadiu de asfalt" mai promite Lucian Lungoci.
UPDATE. ora 11.40
În continuare Horia Țuțuianu vorbește despre ceea ce s-a făcut în domeniul sănătății. Unul dintre ele este furnizarea prin intermediul ministerului Sănătații a echipamentelor de radioterapie. Altă realizare constă în dotarea Spitalului Județean cu echipamente de Imagistica Medicală. Acestea vor ajunge la Constanța în cursul acestui an. Spitalul Județean a realizat o serie de investiții importante.
De asemenea, la Spitalul Județean Constanța se are în vedere îmbunătăţirea serviciilor sanitare prin semnarea celor 2 contracte:
- furnizarea, prin intermediul Ministerului Sănătății, de echipamente de radioterapie (accelerator de particule, computer tomograf, simulator, alte echipamente specifice)
- dotarea Spitalului Județean cu echipamente performante de imagisticăp medicală (aparat de rezonanță magnetică și sistem de arhivare a imaginilor medicale); aceste dotări vor ajunge în Constanța anul acesta.
- reparații capitale pentru Laboratorul Angiograf (378.139 lei);
- proiectarea şi reamenajarea secției de Radioterapie (29.750 lei);
- amenajarea Secției Sterilizare (497.972 lei);
- modernizarea dotărilor UPU (înlocuire covor antibacterian PVC şi montare protecții pereți - 72.092 lei);
- proiectarea instalațiilor electrice la Policlinica 2 (41.650 lei);
- achiziționarea unui ecograf staționar Doppler pentru investigații de tip neurologic (306.270 lei)
- alte dotări (50 paturi secția ATI și sălile post-operatorii, 400 noptiere, 470 dulapuri pentru rufe curate şi 170 paturi metalice pentru saloane, 50 calculatoare pentru 30 de secţii ale Spitalului);
Țuțuianu a mai spus că așteaptă o hotărâre de guvern pentru a putea prelua Casa Soarelui.
”Imediat vom preda Casa Soarelui Spitalului Județean Constanța pentru ca acolo să funcționeze o secție de îngrijiri paleative" a declarat Țuțuianu.
Șeful CJC a mai menționat că a fost demarat în 2018 și adăpostul de noapte pentru oamenii străzii, iar la toate aceste proiecte se adaugă redeschiderea Muzeului de Sculptura Ion Jalea. De asemenea, Țuțuianu a mai precizat că intenționează să mute Teatrul Căluțul de Mare în Teatrul Soveja.
Acesta a mai spus ca s-a reușit resuscitarea RAEJDPP Constanța care ajunsese în faliment.”În toate instuțiile CJC au fost inițiate proiecte semnificative. Există loc și de mai bine. Dar nu sunt mulțumit sută la sută de activitatea tuturor directorilor. Nici de mine nu sunt mulțumit sută la sută" a mai punctat președintele CJC.
UPDATE ora 11.20
Horia Țuțuianu prezintă raportul de activitate și vorbește despre proiectele aflate în pregătire pentru anul 2018.
Este vorba despre:
- Restaurarea și punerea în valoare a Cetății Histria - valoare aproximativă 5 milioane de euro;
- ”Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu DJ226” - lungime 46 km - valoare aproximativă 21 milioane de euro;
- ”Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria- DN22/Tariverde - DJ 226A” - lungime 17 km - valoare aproximativă 7 milioane de euro;
- Extindere a UPU din cadrul Spitalului Județean Constanța valoare aproximativă 1,5 milioane de euro;
- Mini-porturi turistice/marine turistice (amenajare) - valoare aproximativă 1,25 milioane de euro per proiect.
- Delfinariu (Delfinariu descoperit) - valoare estimată 5 milioane de euro;
- Teatrul de Vară Soveja;
- Reabilitare Teatrul de Vară Mamaia
UPDATE. ora 11.00
”Astăzi semnăm un proiect important pentru Constanța, reabilitarea și modernizarea drumului judetean DJ 223 tronsonul Cernavodă-Rasova Aliman Ion Corvin” - a declarat președintele CJC Horia Țuțuianu.
Acesta este finanțat prin programul operațional regional 2014-2020, valoarea proiectului fiind de 155.313.444,98 lei din care contribuția beneficiar este de 3.206.268,90 lei. Durata de implementare a prioectului este de 33 luni, iar beneficiarii sunt: CJC, Primăria Cernavodă, Rasova, Aliman și Ion Corvin. Organismul intermediar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp