Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul pentru autostrada Cernavodă-Medgidia, la un pas de reziliere

ro

03 Mar, 2011 23:53 1618 Marime text

anca_boagiu_rzv_74a65d0b46.jpgContractul pentru autostrada Cernavodă- Medgidia ar putea fi reziliat în perioada următoare, deoarece constructorul, compania franceză Colas, nu a respectat contractul.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a avut o ultimă discuţie cu reprezentanţii companiei, iar, în cazul în care problemele nu vor fi remediate, contractul va fi reziliat, potrivit informaţiilor Ministerului Transporturilor, transmite Agerpres.

Asta înseamnă că nu se va putea circula pe acest tronson în sezonul estival din acest an, aşa cum fusese anunţat anterior.

Principalele probleme sunt determinate de faptul că constructorul nu a predat proiectul tehnic la timp, nu s-a încadrat în graficul lucrărilor, neefectuând lucrări la această oră, deşi a solicitat sume suplimentare pentru finalizarea lucrărilor.

Contractul pentru porţiunea de autostradă Cernavodă - Medgidia are o valoare de circa 180 milioane euro, din care 71% (128 milioane euro) finanţare de la Banca Europeană de Investiţii şi 29% contribuţia României (circa 53 milioane euro).

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii