Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin Majorarea TVA nu a dus la creșterea preturilor pe litoral

ro

05 Jul, 2010 19:38 843 Marime text

Hotelierii și patronii restaurantelor de pe litoral nu au majorat prețurile, după ce Guvernul a stabilit ca noua cotă de TVA să fie de 24%, a declarat, astăzi, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Corina Martin.

"Hotelierii nu au mişcat nici un preţ. Pe fondul creştere de TVA am făcut oferte cu fel de fel de facilităţi", a precizat și Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

Corina Martin a mai spus că turiștii care au plătit avansul înainte de majorarea TVA nu trebuie să se teamă că vor plăti mai mult pentru sejur. "Într-o agenţie de turism se încheie un contract, care stipulează că nu putem majora tarifele decât în cazuri de calamităţi naturale. Nici nu dorim să majorăm tarifele, nici nu putem", a declarat ea.
"În acest moment când scade atât de mult puterea de cumpărare a românului, când se vinde atât de greu, pentru că scăderea de 15 % este reală, nu ne punem problema să creştem preţul la ceva ce vinde din ce în ce mai greu", a mai adăugat președintele ANAT.

În opinia sa, criza aduce și un avantaj, și anume o oportunitate pentru destinaţiile româneşti. "Este criză, avem mai puţini bani în buzunar, nu ştim ce vom afla mâine. Veştile sunt mai greu de suportat şi alegem să rămânem acasă: e mai comod, e mai confortabil, ar fi o şansă să putem vinde mai mult în săptămânile care urmează", a declarat Corina Martin.

Președintele ANAT a mai spus că românii nu mai cumpără altceva decât oferte speciale, astfel încât programele derulate de ANAT vor continua.
"Ne propunem să venim cu oferte, programe speciale, pentru că în agenţii se constată că se caută numai oferte speciale. Au prins aceste denumiri: litoralul pentru toţi, zile gratuite de vacanţă, înscrieri timpuri... s-au imprimat în mentalitatea românului. Vrea la Mamaia că e mai bine, dar vrea cea mai ieftină ofertă", a precizat aceasta.
"Pentru clienţii care au cumpărat deja vacanţe nu se majorează nimic, iar ofertele speciale nu suportă nici o majorare", a mai spus Corina Martin.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii