Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Craciun de vis, pe partia si la pensiunile din Predeal

ro

26 Dec, 2008 17:32 928 Marime text

Turiştii care au ales să îşi sărbătorească zilele de Crăciun la Predeal, s-au bucurat din plin de distracţie, atât pe pârtie cât şi la pensiunile care au pregătit surprize invitaţilor.

Astfel, copiii însoţiţi de părinţi, tinerii şi alte persoane care iubesc sporturile practicate în staţiunile montane au luat cu asalt, încă de ieri dimineaţă pârtia din Predeal. Aceasta a fost luminată până în zori, iar turiştii au schiat, s-au dat cu sania, placa, snowboard-ul şi alte obiecte improvizate de ei până noaptea târziu. Proprietarii unor pensiuni din Predeal le-au pregătit oaspeţilor o masă de Crăciun, cu mâncare tradiţională precum: sarmale, cârnaţi, tobă, caltaboş, lebăr, alte preparate şi un vin bun cu scorţişoară.

Ca să fie masa îmbelşugată, iar invitaţii să se simtă ca la ei acasă, nu a lipsit friptura la grătar şi micii, a căror miros se simţea pe străzile oraşului Predeal. Turiştii care au plecat în seara de Ajun s-au mai devreme au asistat la frumoasele cântece şi colinde de sărbători, specifice regiunii ardeleneşti. Pentru că nu au vrut să piardă nici o clipă de distracţie, petrecăreţii au stat pe pârtii până dimineaţa.

Mulţi dintre turişti sunt bucuroşi că au ales să petreacă sărbătoarea Naşterii Domnului departe de rutina cotidiană, la munte, unde s-au distrat, au mâncat şi au ciocnit un pahar de vin fiert. „Pe pârtie, la Predeal este foarte frumos şi aglomerat. A nins mult, e zăpadă din plin. Pentru mine, Crăciunul din acest an a fost unul deosebit, cu distracţie la un grătar şi un pahar cu vin, alături de prieteni", a spus o tânără în vârstă de 25 de ani.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii