Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin Antonescu Dacă legea comasării alegerilor trece de Parlament, Opoziţia e gata să aibă o reacţie radicală

ro

03 Dec, 2011 10:44 1244 Marime text
Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Crin Antonescu a declarat că în cazul în care proiectul legii comasării alegerilor va fi adoptat, Uniunea Social Liberală (USL) ia în considerare retragerea din Parlament a senatorilor şi deputaţilor Opoziţiei.
Liderul PNL a arătat că deşi USL se gândeşte serios la retragerea din Parlament, se teme că acest gest nu va avea efectul dorit dacă societatea nu-i va fi alături. "Noi nu avem nişte guvernanţi şi un preşedinte care să ia în calcul variante din astea dacă nu sunt constrânşi. Ne retragem din Parlament. A doua zi e foarte clar ce fac aceşti domni. Fie spun 'să fie sănătoşi cei de la Opoziţie că blochează reformele, nu sunt oameni, au plecat acasă, noi guvernăm înainte până la soroc', fie fac alegeri doar pe colegiile acelea de unde demisionăm noi, ceea ce nu înseamnă nimic că tot noi câştigăm şi ne găsim tot acolo, sau în momentul acela, la un asemenea gest politic, se manifestă şi societatea şi spune că există doar o soluţie, alegeri anticipate", a mai precizat Antonescu, adăugând că USL nu poate face decât ce-i permite legea în astfel de situaţii.

Liderul liberal a menţionat că Uniunea ia, de asemenea, în calcul contestarea la Curtea Constituţională a proiectului legii comasării alegerilor dacă acesta va fi adoptat. "Nu pot să apreciez dacă este neapărat constituţional, este însă necoform cu spiritul democratic şi noi suntem dispuşi să avem o reacţie cât mai radicală", a mai declarat preşedintele PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii