CSAT MAI să intervină în forţă în combaterea violenţelor provocate de crima organizată
CSAT: MAI să intervină în forţă în combaterea violenţelor provocate de crima organizată

Raportul privind comportamentul poliţiştilor, la mitingul de
săptămâna trecut, n-a ajuns joi pe masa Consiliului Suprem de Apărare a
Ţării. Este drept că situaţia din Ministerul de Interne a fost
discutată în CSAT, dar în ceea ce priveşte intervenţia în cazul
violenţelor provocate de clanuri sau ale crimei organizate.
De asemenea, a fost discutată şi aprobată Strategia Naţională de Ordine Publică, care stabileşte ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu în domeniul ordinii publice.A fost stabilită ca prioritate în domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 - 2013 intensificarea activităţii împotriva fenomenului infracţional, în special asupra criminalităţii organizate şi transfrontaliere şi terorismului.
O temă importantă pe agenda şedinţei CSAT a fost reprezentată de pregătirile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen conform calendarului stabilit. CSAT a trecut în revistă rezultatele foarte bune ale evaluărilor realizate de către Comisia Europeană, stabilindu-se priorităţile pentru perioada următoare. Concluzia discuţiilor au fost că România şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, grupul de lucru interinstituţional pentru combaterea evaziunii fiscale, creat în baza unei hotărâri CSAT în luna iunie a prezentat o serie de rezultate obţinute de instituţii ale statului până în prezent: instituirea de măsuri asiguratorii asupra unor bunuri cu valoare de aproape 58 milioane euro, aplicarea de contravenţii în valoare de circa 18 milioane euro, confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de circa 32 milioane euro, instituirea de obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 361 milioane euro.
În cadrul şedinţei CSAT s-a discutat şi pe tema viitorului mandat al delegaţiei României care va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona, fiind aprobate liniile generale ale acestuia. Preşedintele României, Traian Băsescu, a accentuat importanţa noului Concept Strategic al Alianţei, mai ales în ceea ce priveşte nevoia de a asigura direcţia strategică pentru evoluţia Alianţei pe termen mediu şi lung.
Un alt subiect aflat pe ordinea de zi şi dezbătut în şedinţa CSAT a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Obiectivul Strategiei este să angajeze statele riverane într-un proces de redimensionare a cooperării regionale, pentru susţinerea dezvoltării economico-sociale şi atingerea obiectivelor politicilor comunitare integrate, inclusiv cele stabilite de Strategia Uniunii Europene 2020. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, având următoarele axe prioritare: conectivitatea (transporturi, energie); protecţia mediului şi prevenirea riscurilor; dezvoltarea socioeconomică (turism, cercetare, inovare, cultură, educaţie, competitivitate), urmează să fie adoptată de Comisia Europeană în luna decembrie şi agreată de Consiliul European în luna iunie a anului viitor.
Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- justice 30 Sep, 2010 20:04 sa intervina la constanta unde coruptia e de sus pina jos -iau spaga pe fata spre exemplu pe str oltenie 5 e clanul proxenetilor bucurestenii ai lui paceali si bairam care vind minore arme droguri .bordelul e la 20 metri de procuratura care plateste sute mii euro chirie la cel din dosarul contrabanda incineratorul- -si la 100 metri de sediul politia mun cta -nu stiu catana rapotan pisica filip vizitiu ce se face acolo de ani de zile? vind minore si droguri la bariera caraiman si bariera a vlaicu si baba novac si lazu la 200 metri crima organizata?ce fac dg anticoruptie dna prefectul palaz sri 0962? iau spaga?