Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum plătesc șoferii cu până la 50% în plus pentru poliţa RCA

ro

28 Nov, 2015 19:44 3042 Marime text
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară a constatat că şoferii plătesc cu până la 50% în plus pentru poliţa RCA, fiind păcăliţi de brokeri sau de firmele de asigurare. Astfel, o cercetare realizată de Departamentul pentru protecția consumatorilor din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată că șoferii care cumpără RCA nu sunt analizați conform sistemului bonus/ malus, deși acesta este obligatoriu prin lege, notează româniatv.net.
 
Se pare că șoferii plătesc cu până la 50% în plus pentru polița RCA din cauza faptului că nu le este aplicat corect sistemul bonus/malus, scrie profit.ro.
 
Însă, ASF nu a reușit să stabilească cu exactitate dacă vinovați pentru inducerea în eroarea a clienților sunt firmele de asigurare sau brokerii. Aceștia din urmă sunt cei care au acces la baza de date a asigurătorului.
 
Sistemul bonus/malus este aplicat de la 1 ianuarie 2010 și presupune ca șoferii care nu au daune la active, să beneficieze de o reducere a prețului pentru polița obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).
 
În același timp, clienții care au înregistrat daune în ultimii ani vor plăti mai mult decât prețul de bază al asigurării.
 
Aceeași cercetare a Autorității de Supraveghere Financiară a mai constatat faptul că, în ciuda faptului că legea impune ca prima pentru o poliță RCA emisă de o anumită companie să fie aceeași, indiferent de intermediar, brokerii practică prețuri diferite.
 
Conform documentului obținut de Profit.ro mai arată că prețurile practicate de asigurătorii cu cele mai reduse prețuri din România au crescut și cu 34% față de martie 2015.




Sursa foto: autonapoca.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nica 28 Nov, 2015 23:35 Asta am observat recent când ne am schimbat cele doua mașini ale familiei. De la B7 la mașinile anterioare am ajuns la B0 la mașinile achiziționate de curând. In condițiile in care nu am avut nici o dauna,evident. Clar societățile de asigurare își fac de cap deoarece este țara unde SE POATE!