Hoţii nu mai au scăpare Cum să vă localizaţi telefonul, tableta sau PC-ul pierdut
Hoţii nu mai au scăpare: Cum să vă localizaţi telefonul, tableta sau PC-ul pierdut
16 Aug, 2015 14:08
ZIUA de Constanta
2458
Marime text
În ultimii ani, cei de la Apple au devenit foarte eficienţi în a vă ajuta să vă localizaţi iDevice-urile şi sistemele Mac. Prin serviciul ,,Find My …”, va puteţii localiza un iPhone, un iPad sau Mac. Puteţi pune parolă pe acesta de la distanţă sau îi puteţi şterge tot conţinutul, scrie playtech.ro.
Pentru a activa serviciul respectiv, trebuie să mergeţi în meniul de configurare de la dispozitivul vostru Apple, la secţiunea iCloud. Pe pagina respectivă, asiguraţi-vă că este introdus numele vostru de utilizator şi parola de la contul Apple. În plus, verificaţi dacă este activă sau activaţi funcţia Find My iPhone sau Find my Mac, după caz. După ce aţi trecut prin aceste etape, trebuie să intraţi pe www.icloud.com şi să vă autentificaţi cu acelaşi nume de utilizator şi parolă folosite mai devreme. Pe respectiva pagină web, după ce aţi facut click pe Find My iPhone, veţi găsi o listă similară cu cea de mai sus cu toate gadgeturile voastre. De acolo, puteţi vedea poziţia exactă a unui iDevice sau Mac, îl puteţi bloca sau puteţi activa un mod pierdere. Lost Mode sau mod pierdere va crea un traseu al tuturor locaţiilor prin care trece dispozitivul vostru înainte să rămână fără baterie sau să-l recuperaţi.
De ceva timp şi cei de la Google au introdus un serviciu similar cu Find My iPhone, deşi nu este la fel de performant. Acesta poartă numele de Android Device Managerşi ar trebui să-l găsiţi în meniul de configurare al gadgetului din dotare. După ce l-aţi activat din Settings, pe fiecare smartphone sau tabletă cu Android, respectivele dispozitive pot fi văzute la adresa google.com/android/devicemanager. Dacă nu reuşiţi să ţineţi minte adresa, o metodă mai simplă pentru a ajunge la respectiva pagină implică să intraţi pe Google Play de pe orice computer, să faceţi click pe motoraşul din dreapta sus după ce v-aţi autentificat şi să selectaţi, din respectivul meniu, Android Device Manager. În scurt timp, vă va fi afişată locaţia actuală a unuia sau a mai multor Androide, relatează playtech.ro.
Partea tristă este că, deşi Android Device Manager oferă câteva funcţii utile, e suficient ca cineva să restaureze un telefon sau o tabletă la parametrii din fabrică şi toate protecţia voastră este redusă la zero. De asemenea, nu puteţi vedea un istoric cu locaţiile prin care s-a perindat gadgetul vostru de când l-aţi pierdut, sunteţi limitaţi doar la locaţia actuală.
Spre deosebire de iOS, platforma Android permite altor aplicaţii să ofere funcţii de localizare, blocare şi ştergere de la distanţă. Avast! Anti-Theft este un astfel de program. În plus, soluţia celor de la Avast se instalează pe partiţia de sistem a telefonului sau tabletei, motiv pentru care, rezistă la un factory reset. Dacă pune însă mâna pe Android-ul vostru cineva mai priceput, poate instala un ROM nou sau exact acelaşi ROM de la zero pe aparat şi cazul a fost rezolvat, telefonul fiind pierdut pentru totdeauna. O altă aplicaţie pe care o puteţi experimenta este Android Lost.
Microsoft a evitat până la această oră să creeze un sistem de urmărire al sistemelor cu Windows. Există, din fericire soluţii terţe. Una dintre cele mai simplu de folosit şi configurat poartă numele de Prey şi este disponibilă atât gratuit, cât şi contra cost. Diferenţa dintre cele două este că, fără bani, sunteţi limitaţi la localizare unui număr de trei dispozitive.
Pentru a activa Prey, trebuie să descărcaţi şi să instalaţi aplicaţia client de la această adresă. Tot prin intermediul ei, puteţi crea un cont pe care să-l folosiţi pepreyproject.com pentru a vă localiza notebook-ul, desktop-ul sau tableta cu Windows. Ca şi funcţii, pe lângă cea de localizare, se numără posibilitatea blocării sistemului de la distanţă şi activarea unei alerte sonore.
Sursa text + foto: playtech.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii