Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se împărţea şpaga luată în vămi (video)

ro

03 Oct, 2011 21:54 1467 Marime text

Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au fost infiltraţi în vămile în care au avut loc descinderi la începutul anului. Oamenii legii au montat camere de supraveghere. Aşa au ieşit la iveală adevăruri ascunse despre punctele de trecere a frontierei din România.

Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Siret, de exemplu, erau o adevărată familie când venea vorba de mită. Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost făcute publice de enational.ro.

Cei care voiau să treacă vama fără bătăi de cap ştiau ce au de făcut: puneau şpaga în paşaport. Actul ajungea astfel la poliţistul de frontieră, care lua banii, îi băga în buzunar, după care înapoia paşaportul fără să mai verifice pe nimeni.

Tot din filmuleţele postate pe www.enational.ro reiese că sumele primite cu titlu de mită erau strânse într-un loc, iar la sfârşitul turei, banii erau împărţiţi. Sumele nu erau deloc de neglijat. La percheziţii au fost găsiţi zeci de mii de euro şi sute de milioane pe care nimeni nu a reuşit să-i justifice.

Peste 200 de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost implicaţi în scandalul vămilor, însă doar o parte au fost trimişi în judecată.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii