Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpănenii au fost învăţaţi să dezvolte afaceri. Vezi cum a fost posibil!

ro

21 Oct, 2013 12:30 1377 Marime text
   La Casa de Cultură din comuna Cumpăna va avea loc mâine, 22 octombrie, începând cu ora 11.00, seminarul final din regiunea Sud-Est al proiectului „Stimularea ocupării active, a dezvoltării antreprenoriale şi a economiei nonagricole durabile prin formarea şi implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale”.   
 În cadrul proiectului au fost înfiinţate 31 de Birouri locale de informare în vederea dezvoltării culturii antreprenoriale în mediul rural, iar unul dintre acestea funcţionează în localitatea Cumpăna.    
 Potrivit managerului de proiect, Marius Gubernat, a existat un interes destul de mare al locuitorilor comunei Cumpăna cu privire la participarea în cadrul acestui proiect.    
„Cred că ne-au trecut pragul peste 450 de oameni”, a precizat acesta. Marius Gubernat a declarat şi că sunt cetăţeni care au în intenţie deschiderea de afaceri, însă potrivit lui, cel mai important lucru, care s-a întâmplat, a fost acela că oamenii au avut acces la informaţie.   
 „Am ajutat oamenii interesaţi din comunităţile rurale să aibă o imagine de ansamblu asupra fondurilor pe care le pot accesa pentru a deveni antreprenori sau, în situaţia în care aveau fondurile, i-am ajutat să beneficieze de consultanţă pentru a deschide o afacere în funcţie de aptitudini, de competenţe”, a explicat pentru ZIUA de Constanţa, Marius Gubernat.    
„A fost o muncă de deschidere, de transparentă. Mulţi dintre cei care ne-au trecut pragul au susţinut că au avut contact cu astfel de informaţii pentru prima dată”, a mai mărturisit Gubernat.   
 Potrivit managerului de proiect, cu implicarea ACoR şi a Primăriei comunei Cumpăna urmează să fie susţinută în continuare activitatea biroului local de informare şi, de asemenea, se caută soluţii astfel încât serviciile să fie, ca şi până acum, gratuite.    
  De consiliere şi informaţii nu au beneficiat doar locuitorii comunei Cumpăna, ci şi cetăţenii din localităţi precum Costineşti, Tuzla, Cuza Vodă, Ghindăreşti, Siliştea, Valu lui Traian, Tortoman sau Cobadin, unde au fost prezenţi instructorii din cadrul proiectului. De precizat că instructorii au fost selectaţi din rândul şomerilor cu studii superioare, care au domiciliu în mediul rural şi sunt formaţi în domeniile management de proiect, fonduri europene, comunicare, dezvoltare antreprenorială.    
 Menţionăm că proiectul „Stimularea ocupării active, a dezvoltării antreprenoriale şi a economiei nonagricole durabile prin formarea şi implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale”, confinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane 2007 - 2013, s-a derulat pe durata a trei ani.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii