Cumpăraţi usturoi din supermarket? Iată la ce pericole vă expuneţi
Cumpăraţi usturoi din supermarket? Iată la ce pericole vă expuneţi
20 Aug, 2016 09:53
ZIUA de Constanta
2903
Marime text



Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un semnal de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu… deșeuri umane netratate.
Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromura de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea.
De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii