Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Diaconescu ar putea fi acuzat şi de spălare de bani

ro

06 Sep, 2010 13:16 2269 Marime text
dd_66659600.jpgDan Diaconescu ar putea fi acuzat şi de spălare de bani alături de asociata sa Diana Voiculescu, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Financiare citate de România Liberă. Este vorba de faptul că cei doi şi-ar fi creditat firmele cu sume de ordinul milioanelor de euro, fără a se justifica prin acte financiar-contabile provenienţa banilor.

Realizatorul TV Dan Diaconescu a susţinut în timpul anchetei DNA, în cadrul căreia este acuzat de şantaj, că averea sa de 33 milioane de euro provine din salariul lunar de 100.000 de euro. Totuşi, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Financiare, Diaconescu are un salariu de 1.000 de euro. Acest lucru a fost sesizat în urma verificării documentelor financiar-contabile pentru perioada 2007-2010, la firmele la care Dan Diaconescu este acţionar.

În plus, faţă de acest salariu, tot pentru perioada 2007-2010, Diaconescu are contracte de cesiune de drepturi de autor şi de management în sumă totală de peste 2 milioane de euro la două dintre firmele sale care se ocupă de editarea de ziare sau de difuzarea programelor de televiziune. În primul rând aceste sume nu justifică nici 10% din averea declarată de Diaconescu. În al doilea rând, potrivit România Liberă, anchetatorii nu au descoperit în contabilitatea firmelor lui Dan Diaconescu încasări care să acopere astfel de venituri. Cei care au făcut controlul preliminar la toate firmele lui Dan Diaconescu au descoperit până acum doar un singur contract aducător de venituri în valoare totală de doar 120.000 de euro!

Alături de Dan Diaconescu pe ştatul de plată al societăţilor care difuzează OTV şi DDTV figurează şi partenera sa Diana Voiculescu, cea care se ocupa de administrarea afacerilor. Potrivit informaţiilor obţinute de la Garda Financiară de jurnaliştii de la România Liberă, pentru perioada 2007-2010, Diana Voiculescu are contracte de management doar la o singură societate, pe o sumă totală de 3.856.588 lei. Pe firmele celor doi mai figurează 20 de angajaţi.

În aceste condiţii se pune întrebarea pe ce bani s-au bazat Dan Diaconescu şi Diana Voiculescu atunci când şi-au făcut contracte de cesiune de drepturi de autor sau de management în valoare de milioane de euro, în condiţiile în care firmele lor nu aveau venituri, potrivit actelor puse la dispoziţia anchetatorilor, nici pe 5% din sumele care trebuie plătite ca salarii. Jurnaliştii de la România Liberă au încercat să afle un răspuns chiar de la Dan diaconescu, însă acesta nu a putut fi contactat.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 06 Sep, 2010 10:05 mai un dosar penal 409 la parchetul inaltei curti de casatie cu teapa suta la suta adevarat unde au furat 300 miloane euro bani ai cetatenilor sua cu deputatul pdl danut liga elena udrea adrian tarau jr regele asfaltului theodor berna depuaut psd robert negoita cu mautfatlar samson-ce fac dga si dna si fbi si cia? alquida e la otv -