Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Şova a semnat Ordinul Transparenţă pentru achiziţiile publice la Ministerul Transporturilor

ro

20 Mar, 2014 09:03 1989 Marime text
Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a semnat Ordinul care privește asigurarea transparenței documentațiilor de atribuire aferente achizițiilor publice demarate de către Ministerul Transporturilor.

Potrivit Ordinului, documentațiile de atribuire aferente procedurilor de achiziții, demarate de către Ministerul Transporturilor, a căror valoare estimată este mai mare sau egală decât pragurile valorice prevăzute la art. 19 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/ 2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 337/ 2006, cu modificările și completările ulterioare, vor fi postate pe site-ul Ministerului Transporturilor la rubrica ‘Interes public’, secțiunea ‘Achiziții Publice’, subsecțiunea ‘Anunțuri’. Perioada de transparență este de 14 zile de la data publicării.

Pentru documentațiile de atribuire prevăzute mai sus, la expirarea perioadei de transparență va fi postat pe site-ul Ministerului Transporturilor un comunicat de presă în care vor fi anunțate data și locul desfășurării ședinței de dezbatere publică. După finalizarea ședinței de dezbatere va fi postat pe site-ul Ministerului Transporturilor un comunicat de presă în care vor fi prezentate rezultatele dezbaterii.

După preluarea rezultatelor dezbaterii va fi organizată o a doua ședință de dezbatere publică în care vor fi prezentate versiunile revizuite ale documentației respective, dacă este cazul, conform rezultatelor obținute în cadrul primei ședințe de dezbatere.

La dezbaterile publice organizate vor participa: un reprezentant al Direcției Generale Managementul și Implementarea Proiectelor, experți tehnici din cadrul Ministerului Transporturilor sau cooptați în funcție de specificul fiecărei proceduri în parte, precum și reprezentanți ai operatorilor economici interesați.

Structurile responsabile din cadrul Ministerului Transporturilor vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin privind asigurarea transparenței documentațiilor de atribuire aferente achizițiilor publice demarate de către Ministerul Transporturilor, proceduri ce sunt premergătoare procedurilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/ 2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările și completările ulterioare.

http://businesslive.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii