Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce au fost reduse pedepsele lui Sile şi Nuţu Cămătaru

ro

17 Dec, 2011 12:50 789 Marime text
Magistraţii au motivat că "o pedeapsă prea severă poate fi ineficientă şi poate conduce la obţinerea unui efect contrar celui urmărit, reducând perspectivele de reintegrare ale persoanei condamnate".

Pedepsele lui Vasile şi Ion Balint, pronunţate în dosarul de proxenetism, au fost reduse pentru a-i convinge că legea trebuie respectată, dar şi pentru că Tribunalul a interpretat greşit reglementările privind stabilirea pedepselor în raport de cea mai gravă, arată Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) scriu, în motivarea deciziei din 11 aprilie, obţinută, vineri de MEDIAFAX, prin care au scăzut majoritatea pedepselor inculpaţilor din clanul Cămătaru, că Tribunalul nu a individualizat corect pedeapsa lui Ion Balint, când l-a condamnat, la fond, la 13 ani de închisoare, respectiv pe cea cea a lui Vasile Balint, condamnat iniţial la 15 ani de închisoare.

Totodată, magistraţii au motivat că "o pedeapsă prea severă poate fi ineficientă şi poate conduce la obţinerea unui efect contrar celui urmărit, reducând perspectivele de reintegrare ale persoanei condamnate", argument în baza căruia au fost reduse pedepsele inculpaţilor Ion Lungu, Cristian Gheorghe şi Iulian Marghiolescu.

Curtea de Apel Bucureşti a redus în 11 aprilie pedepsele aplicate majorităţii inculpaţilor din clanul Cămătaru, condamnarea lui Ion Balint fiind redusă de la 13 la şase ani de detenţie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de închisoare, decizia putând fi atacată cu recurs.
 
Sursa: Realitatea.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii