Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 iulie suntem obligati sa ne asiguram locuinta

ro

03 Jan, 2009 13:41 731 Marime text

Începând cu data de 1 iulie, vom fi obligaţi să plătim asigurarea pentru locuinţe, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană carea va avea garanţie asupra imobilelor în caz de alunecări de teren, inundaţii, cutremure şi alte catastrofe naturale.

Clădirile pentru care noi trebuie să plătim asigurări se împart în două categorii: A - locuinţele din beton armat, metal sau lemn şi B, construcţiile din cărămidă nearsă. Pentru clădirile de tip A, prima de asigurare anuală este de 20 de euro, iar valoarea maximă a asigurării este de 20 de mii de euro.

Proprietarii unei locuinţe de tip B îşi vor asigura casa cu 10 euro anual, iar valoarea despăgubirii va fi de 10.000 de euro. Valoarea despăgubirilor nu acoperă integral imobilul, ea garantează cel mult pereţii locuinţei în care stau proprietarii. Potrivit spuselor asiguratorilor, pentru o locuinţă în valoare de 100 de mii de euro se va încheia o poliţă de asigurare de 20 de mii de euro, iar la aceasta se poate adăuga o asigurare opţională la întreaga valoare a clădirii, informează Realitatea.net.

 

 

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii