Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 septembrie Serviciile de cadastru vor avea termene reduse

ro

19 Aug, 2014 16:14 1583 Marime text
Serviciile de cadastru şi publicitate imobiliară vor elibera într-un timp mai scurt avizele şi recepţiile. Astfel, pentru acestea vor fi necesare 7, respectiv 15 zile lucrătoare. De asemenea, şi termenele de urgenţă vor fi scăzute la două, respectiv cinci zile lucrătoare. Pentru furnizarea de date de cadastru, geodezie şi cartografie termenul a fost redus la trei zile lucrătoare şi doar o zi în regim de urgenţă, scrie ArenaConstruct.
 
Astfel, dacă va fi vorba despre prima înregistrare a imobilelor demersul va dura între 7 şi 15 zile lucrătoare, în funcţie de imobil şi între 3 şi 5 zile în regim de urgenţă.  Dacă este necesară intabularea imobilelor sau înscrierea provizorie, acţiunea va dura 7 zile lucrătoare, respective două. În regim de urgenţă intabularea se va putea face în două zile.
 
15 zile lucrătoare şi 5 în regim de urgenţă vor fi necesare pentru actualizarea informaţiilor, potrivit noului plan. Serviciile de consultare/informare vor dura până la 3 zile şi o zi în regim de urgenţă.
 
Tot din luna septembrie, la nivel naţional va fi instituit un program pentru depunerea cererilor şi eliberarea documentelor. Pentru solicitările privind serviciile de cadastru sau publicitate imobiliară, programul va fi zilnic,. de la 08.30 – 14.00. Eliberarea lucrărilor de cadastru şi publicitate imobiliară se va efectua zilnic în intervalul orar 11.00 – 16.00, mai scrie ArenaConstruct.

Sursa foto: bizoo.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii