Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debarcarea echipamentului „Vulturilor luptători” la Baza Militară Mihail Kogălniceanu-Constanța. Am fost prezenți la eveniment (galerie foto + video)

ro

14 Feb, 2017 05:17 6721 Marime text
În această dimineață reporterii ZIUA de Constanța sunt prezenți la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu” de unde vă vor ține ține la curent cu activitățile de descărcare a echipamentului militarilor americani sosiţi în România ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității flancului estic al NATO, din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.
 

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.
 
Debarcarea echipamentului „Vulturilor luptători” la Baza Militară Mihail Kogălniceanu-Constanța. Suntem prezenți la eveniment
 



Aceştia vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei".




Unitatea de luptă americană face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie.

Această unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa.


Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză.


Dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american reprezintă un obiectiv major asumat la nivel naţional, atât pe palierul politic, cât şi militar. În acest context, prezenţa rotațională a forţelor americane pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, precum şi sprijinul asigurat de SUA în procesul de modernizare a capabilităţilor naţionale de apărare, au un rol esenţial în actualul context de securitate din regiunea țării noastre.


UPDATE 5, ora 10.45

La ora 10.50 este programat să mai ajungă un tren cu echipamente militare în baza militară.



UPDATE 4, ora 08.55

În aceste momente a început operațiunea de coborâre a tancurilor.


UPDATE 3, ora 08.30

Primul tanc este pregătit pentru a fi ridicat de pe trenul pe care a venit și coborât în baza militară.


UPDATE 2, ora 08.20

„Exercițiul comun care se va derula în urmatoarele nouă luni și în care vor fi prinși militarii americani și cei români se va desfășura în mai multe zone din țară. Antrenamentele comune vor oferi șansa militarilor de a cunoaște mai bine tehnica de luptă a partenerilor lor pentru a putea interveni mai bine și operativ în caz de pericole”, a explicat major Scott Stephans, din cadrul armatei americane.

UPDATE 1, ora 07.10

Tancurile au plecat din Colorado în noiembrie, cu trenul, apoi în Beaumont În port, de unde au plecat cu trei vapoare spre Germania, făcând aproximativ o lună pe drum. Din Germania au ajuns cu trenul în Polonia apoi în România.

În aceste momente,au ajuns celebrele tancuri Abrams, fiecare cântărind aproximativ 60 tone.




Sursa foto: ZIUA de Constanța




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii