Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:40 03 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depistaţi în timp ce transportau lemne fără documente legale

ro

14 Jan, 2016 11:11 1697 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectoarelor PF Cernavodă şi Băneasa 15 cetăţeni români care transportau, cu un autoturism şi 7 atelaje hipo, cantitatea totală de 3,3 metri cubi de material lemnos din speciile salcâm, stejar, păducel şi cărpiniţă fără documente justificative.


 
Astfe, ieri, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, cu numere de înmatriculare de Constanţa, în care se aflau cetăţenii români S.C., de 31 de ani, R.N.I. de 23 de ani şi U.I. de 26 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

În urma controlului în maşină a fost descoperită cantitatea de 1 metru cub de material lemnos din specia salcâm pentru care bărbaţii nu au putut prezenta documente justificative.



Persoanele în cauză au declarat că au tăiat materialul lemnos dintr-o pădure situată pe malul stâng al Dunării, cu ajutorul unei drujbe.
 
În aceeaşi zi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Băneasa, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Băneasa, au iniţiat o amplă acţiune cuprinsă în planul comun „Scutul Pădurii”, în urma căreia au identificat 12 cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani, domiciliaţi în judeţele Călăraşi şi Constanţa, care transportau cu 7 atelaje hipo cantitatea totală de 2,3 metri cubi de material lemnos din speciile stejar, păducel şi cărpiniţă, fără a deţine documente legale.

În urma cercetărilor, bărbaţii în cauză au declarat că au tăiat lemnele cu topoare din pădurea Făurei din judeţul Constanţa.

 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de lemne pe care au predat-o, conform procedurilor legale, reprezentanţilor Ocoalelor Silvice din Cernavodă şi Băneasa.

În cauză, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional” şi „furt calificat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 107, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008, respectiv art. 228, alin. 1 şi art. 229, lit. b cu aplicarea art. 77, lit. a şi d din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii