Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Persoane trimise în judecată pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional specializat în trafic internaţional de droguri

ro

07 May, 2011 14:07 1293 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc - cocaină si heroină.

 


Potrivit unui comunicat al DIICOT remis sâmbătă AGERPRES, Nadolu Constantin, zis ''Paco'' şi Iosef Cătălin, zis ''Jesi'' şi ''Carlitos'', au aderat la o grupare de crimă organizată transfrontalieră, constituită din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, având nucleul în Columbia, reprezentat de liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos").

''Activitatea infracţională a fost desfăşurată în România de inculpaţii Iosef Catalin si Nadolu Constantin sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, aceştia asigurând preluarea în România a drogurilor de mare risc provenind din America de Sud. Victor Manuel Porto Sanchez zis 'El Viejo', de naţionalitate columbiană, este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor'', se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, cele două persoane trimise în judecată au participat la organizarea transportării pe cale maritimă, pe ruta Ecuador (Guayaquil) - Spania (Algeciras) - Italia (Gioia tauro) - România (Portul Constanţa - Agigea - Sud) a unor mari cantităţi de cocaină disimulate în containere încărcate cu peşte congelat. Preluarea drogurilor era realizată sub forma importului legal de mărfuri, cei doi folosind în acest scop o societate comercială având sediul în comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pentru importarea unor containere test, în scopul verificării reacţiei autorităţilor.

Potrivit comunicatului, în sarcina lui Nadolu Constantin s-a mai reţinut că, împreună cu Cojan Vasile şi cu alte persoane, trimise anterior în judecată de procurorii DIICOT, a organizat transportul, pe ruta Germania-Franţa, a cantităţii de 106 kg heroină, provenind din Turcia. Drogurile au fost ambalate în 216 pachete şi ascunse printre cutii conţinând obiecte de mobilier, încărcate într-un autotren cu semiremorcă.

Transportul de heroină a fost capturat în 8 mai 2008, în punctul de control al trecerii frontierei Petea, valoarea drogurilor fiind de peste 2.100.000 de euro.


Procurorii DIICOT au monitorizat activitatea infracţională a membrilor grupării în mod coordonat şi în cooperare cu ofiţerii DEA şi cu autorităţile competente din Ecuador, Italia şi Spania, Olanda şi Turcia.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii