Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:27 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directori din Primăria Constanţa, condamnaţi Ele sunt judecătoarele care decid azi libertatea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT (documente)

ro

27 Nov, 2014 11:28 4451 Marime text
Fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Mihaela Bica află azi dacă va fi pusă în libertate. Bica a formulat contestaţia împotriva mandatului de arestare preventivă emis zilele trecute, pe numele ei, de judecătorii Curţii Supreme. Bica este cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce afaceristul Gheorghe Stelian, patronul Hotelului Mamaia, a primit o despăgubire de 150 de milioane de euro, în schimbul unui teren care ar fi fost supraevaluat.

Contestaţia fostul procuror-şef al DIICOT va fi analizată azi de judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu şi Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Magistratul Ioana Bogdan a judecat, aproape de începutul acestui an, dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie”, unde Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa (la data trimiterii în judecată), Ionel Pilat, directorul adjunct în cadrul Primăriei Constanţa (la data trimiterii în judecată), şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. În cauză, Ionel Pilat a luat la trei ani de închisoare, Constantin Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp Marius Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare.

Avraham Morgenstern a vrut să părăsească ţara

De asemenea, Ioana Bogdan a respins, la începutul verii, cererea afaceristul israelian Avraham Morgenstern, de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. Bărbatul este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în dosarul campusului social „Henri Coandă“. În cauză, Radu Mazăre este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, Morgenstern pentru dare de mită, iar Alexandru Mazăre este suspectat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Prejudiciu de peste 10 milioane de euro

 În alt dosar, Avraham Morgenstern a fost încătuşat, pe data de 18 noiembrie, pentru evaziune fiscală. Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, societatea Shapir Structures SRL (administrată de Avraham Morgenstern) s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat, producând un prejudiciu în sumă totală de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adăugată şi 17.970.747,85 lei impozit pe profit.

Dinel Staicu, condamnat de preşedintele Curţii de Apel Constanţa

Alina Bica a fost arestată de judecătoarea Sorina Mirela Popescu. În trecut, magistratul a decis condamnarea definitivă a lui Dinel Staicu, fost proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, la cinci ani de închisoare. Afaceristul primise iniţial de la Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, de la 3,4 ani de detenţie. Sorina Mirela Popescu a mai decis, anul trecut, menţinerea în arest a lui Dragoş Emil Petcu, a lui Bogdan Mircea Teodorescu şi a lui Vlad Ştefan Zaharia, lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. Tot magistratul Popescu a hotărât menţinerea în arest la domiciliu a afaceristului Grigore Dan Adamescu, patronul Hotelului Rex din Mamaia şi al firmei MegaConstruct, prin intermediul căreia a construit o reţea de distribuţie în zona de sud a Dobrogei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii