Distrugătorul britanic HMS Duncan a găzduit o expoziție de tehnică militară
Distrugătorul britanic HMS Duncan a găzduit o expoziție de tehnică militară
09 Nov, 2015 18:52
ZIUA de Constanta
1952
Marime text
La eveniment a luat parte ambasadorul Paul Brummell, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, oficiali guvernamentali, delegați ai unor companii românești din industria de apărare, militari britanici și reprezentanții a 13 companii producătoare de echipamente și tehnologii militare din Marea Britanie.
Ambasadorul Paul Brummell a vorbit despre importanța evenimentului organizat la bordul distrugătorului HMS Duncan, astfel salutând faptul că România a început o bună colaborare cu Marea Britanie prin achiziționarea celor două fregate de Tip 22, Regele Ferdinand și Regina Maria.
„România are planuri importante pentru modernizarea forțelor armate, inclusiv navale, și eu sunt mândru că aveți în dotare două fregate construite în Marea Britanie, care acum au nevoie de modernizare. La acest eveniment de la Constanța sunt prezente 13 firme britanice care pot să ofere tehnologie și produse și să ajute România în procesul de modernizare a flotei navale (...) România este situată geografic într-o zonă de mare instabilitate și colaborarea cu statele NATO este esențială în această perioadă (...)”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, potrivit agerpres.ro.
Așa cum a fost anunțat, pe parcursul zilei, o delegație a Marinei Regale britanice a efectuat vizite la autoritățile locale și la sediul Comandamentului Flotei, iar în baza sportivă a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a fost organizat un minicampionat de fotbal, la care au luat parte militarii români și britanici.
Escala Distrugătorului britanic HMS DUNCAN în Portul Constanţa, este programată în perioada 8-11 noiembrie.
HMS DUNCAN este cel de-al șaselea și ultimul distrugător britanic de tip 45. Nava a fost finalizată și lansată la apă la sfârșitul lunii octombrie, în anul 2010. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.
În prima etapă de construcție, în anul 2010, i s-au instalat echipamentele principale, turbina cu gaze, turela de calibru mediu și buncărul Sea Viper pentru arme, toate fiind conectate cu un cablu electric suficient de lung cât să înconjoare autostrada din jurul Londrei (188km) de aproape trei ori.
O mare parte a echipamentului a început să fie pusă în funcțiune în anul 2011, incluzând sistemul de energie și propulsie, acesta fiind capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta un întreg oraș de dimensiune mică.
La începutul anului 2013, în Portul Portsmouth, nava a fost preluată de comandant și de echipajul acesteia.
HMS Duncan este pregătită să ia parte la misiuni operaționale pe tot globul.
Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii