Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA l-a reţinut pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din Teleorman

ro

18 Nov, 2015 23:26 2291 Marime text
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reţinut în această seară pe comisarul Dănuţ Dobre, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, în dosarul privind fapte de corupţie în legătură cu obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere.
 
Procurorii spun că acesta ar fi acordat permise de conducere unor cetățeni care nu aveau cunoștințele necesare. Dănuţ Dobre este acuzat de trafic de influenţă (10 infracţiuni), luare de mită (patru infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu şi la favorizarea făptuitorului (două infracţiuni). El a fost adus cu mandat la DNA pentru audieri după ce anchetatorii au efectuat astăzi mai multe percheziţii în judeţul Teleorman.
 
În dosar, a fost reţinut şi procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru abuz în serviciu(2 infracţiuni), favorizarea făptuitorului (4 infracţiuni) şi influenţarea declaraţiilor.
 
Dănuţ Dobre este suspectat că ar fi primit ca mită bani, ţuică şi alimente perisabile, pentru a ajuta mai multe persoane să obţină permise de conducere sau să scape de amenzi. Mita ar fi fost dată în schimbul intervenţiilor pe lângă unii ofiţeri şi agenţi din subordine, dar şi pe lângă angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Teleorman.
 
Comisarul Dobre ar fi primit bani, produse alimentare sau băuturi alcoolice inclusiv în biroul său de la Serviciul Poliţiei Rutiere.
 
În plus, Dănuţ Dobre este suspectat că ar fi intervenit pe lângă procurorul Ovidiu Toma pentru a clasa un dosar. În schimbul soluţiei de clasare a dosarului, poliţistul a intervenit pe lângă un agent din cadrul SPCRPCÎV Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică de obţinere a permisului de conducere pe un nepot al magistratului.
 
Conform aceloraşi surse, la nivelul Poliţiei Rutiere şi SPCRPCÎV Teleorman, au fost identificaţi mai mulţi ofiţeri şi agenţi care au derulat activităţi infracţionale în legătură cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, fiind efectuate totodată intervenţii pentru aplicarea unor sancţiuni mai blânde unor şoferi care încălcaseră legislaţia rutieră.





Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii