Doi polițiști bucureșteni, trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită
Doi polițiști bucureșteni, trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită
14 Nov, 2016 16:02
ZIUA de Constanta
2010
Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București. Iată comunicatul DNA:
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:
Giurescu Marius Gheorghe, la data faptei inspector principal de poliție, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București și Barbu Stelian, la data faptei agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2014 – începutul anului 2015, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe comise pe raza sectorului 3.
În acest context, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au solicitat și primit, de la două persoane suspectate de comiterea acestor fapte, mai multe sume de bani.
Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la una dintre persoane suma de 3.000 de euro și a primit efectiv suma de 2.000 de euro.
Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat de la cealaltă persoană suma de 1.500 de euro din care a primit 700 euro.
Acționând în această manieră, inculpații au urmărit, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, împiedicarea, îngreunarea ori limitarea tragerii la răspundere penală a celor două persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată în comunicatul DNA.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii