Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în fotbalul internaţional A murit celebrul antrenor Luis Aragones

ro

01 Feb, 2014 21:32 1612 Marime text
Celebrul antrenor Luis Aragones a decedat astăzi, la 75 de ani, în Clinica Cemtro, din Madrid. Informaţia a fost confirmată de medicul Pedro Guillen, la un post de radio spaniol.
Potrivit gsp.ro, supranumit "Înţeleptul din Hortaleza", sub comanda sa, generaţia excepţională a ibericilor a cîştigat Campionatul European din 2008, acela fiind momentul care a impus dominaţia spaniolă în fotbalul mondial.
"Am preluat o selecţionată şi am lăsat în urmă o echipă. Înainte, jucătorii veneau la lot doar pentru a fi aici, fără să se simtă datori să se sacrifice", obişnuia să spună Aragones despre perioada petrecută ca selecţioner.
Au urmat apoi alte două titluri pentru spanioli, Mondialul din Africa, în 2010, şi Europeanul din 2012, ambele sub comanda lui Vicente del Bosque, actualul selecţioner al La Roja.
"Normal ar fi fost ca cei din conducerea Federaţiei Spaniole să fi insistat să antrenez prima reprezentativă, dar nu au făcut nimic în sensul ăsta" - Luis Aragones, într-un interviu acordat în 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii