Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea literară! A murit Aurel Storin

ro

08 Nov, 2015 17:53 1373 Marime text
 
Doliu în lumea literară! Ieri dimineață s-a stins din viață textierul, poetul și scriitorul Aurel Storin, potrivit unui comunicat de presă al Teatrului de Revistă Constantin Tănase transmis astăzi, potrivit agerpres.ro. Aurel Storin este autorul șlagărelor „Lalele, allele” și „Să mori de dragoste rănită”.
 
„Sâmbătă dis-de-dimineață dr. Aurel Storin, binecunoscutul textier (cine nu a fredonat măcar odată 'Lalele, Lalele'), scriitor (ultima sa carte 'Stela și Arșinel. O pereche fără pereche' — editura Allfa a fost lansată în primăvara acestui an) și fost secretar literar artistic al Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase' a trecut în neființă. Din acest moment revista românească, dar și peisajul cultural-artistic și muzical au devenit mai sărace”, potrivit comunicatului de presă.
 
Directorul Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase', Alexandru Arșinel a spus că bunul său prieten Aurel Storin a luptat mereu pentru a păstra eleganța și frumusețea revistei românești, prin textele sale și cărțile pe care le-a scris, potrivit agerpres.ro.
 
Textierul Aurel Storin s-a născut la București, pe 12 ianuarie 1937.
 
El a urmat între anii 1955-1959 cursurile Facultății de Filologie a Universității din București.
 
De asemenea, a scris textele a peste 400 de melodii, marea majoritate devenite șlagăre, premiate la festivaluri și fredonate de-a lungul timpului și până astăzi de toată lumea.
 
Aurel Storin a colaborat ca textier cu toți marii compozitori de muzică ușoară care, au adus versurile sale pe culmile succesului, astfel zici de piese devenind șlagăre.
 
A colaborat cu: Luigi Ionescu („Lalele, allele” de Temistocle Popa), Angela Similea („Să mori din dragoste rănită” de Marcel Dragomir, „Mă gândesc la dumneata” de Edmond Deda), Aura Urziceanu („Mai rămâi și nu pleca” de Marcel Dragomir), Margareta Pâslaru („Cu tine” de V. Veselovski — Premiul Radioteleviziunii 1965, „Liniștea mea” de Gelu Solomonescu), Margareta Pâslaru și Marina Voica („Balada” de Radu Șerban), Dan Spătaru („Prietene” de Temistocle Popa), Aurelian Andreescu („Te-ai schimbat” de Petre Mihăescu), Mădălina Manole („Fără dragostea ta”, „Vino, dragoste”, „Marea, cât dragostea noastră” de Șerban Georgescu), Mirabela Dauer („Să știi că nu e adevărat” de Horia Moculescu, „Dacă nu erai tu” de Jolt Kerestely), Corina Chiriac („Vino, iubire înapoi” de Ion Cristinoiu, „Parfumul străzilor” de Radu Șerban, „Serenadă” de Mircea Chiriac, „Și ieri și azi și mâine” de Horia Moculescu, în duet), Carmen Rădulescu („Nu mai știu ce să cred” de George Grigoriu, „Acasă” de Dan Ardelean), conform sursei citate.

 
Începând cu aprilie 1960 până în 2007 a fost secretar literar al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și al UNITER, dar și redactor-șef al revistei „Realitatea evreiască”, publicație a Federației Comunităților Evreiești din România. A scris versuri, proză, piese de teatru, eseuri, în publicații precum „Viața românească”, „România literară”, „Luceafărul”, „Adevărul”, „Realitatea evreiască”, etc.
 


Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii