Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua localitati din Tulcea, sub apele Dunarii

ro

01 Jul, 2010 16:24 1323 Marime text

Inundaţiile din judeţele din nordul Moldovei nu sunt deloc o veste bună pentru autorităţile de la Tulcea şi asta pentru că în următoarele zile sunt aşteptate mai multe viituri, din fericire, rapide şi de mică intensitate.
Situaţia a ajuns să fie una cri­tică în mai multe localităţi ale judeţului Tulcea după ce apele Dunării au crescut cu mai mult de zece centimetri peste cota de inundaţie în mai multe zone travesate de fluviu. Potrivit prognozelor şi diagno­zelor hidro situaţia se va complica de la zi la zi până pe 4 iulie.

Chiar şi aşa, autorităţile tulcene sunt în alertă şi potrivit pre­fectului judeţului, este foarte posibil ca în două localităţi din judeţ, cele mai afectate de inundaţii, să se instituie stare de alertă. "Cele mai mari probleme sunt la Pătlăgeanca de Ceatalchioi şi Ilgani de Maliuc. Am stat de vorbă cu primarii şi i-am anunţat că este posibil ca prin ordin să instituim stare de alertă în cele două localităţi. Asta înseamnă că după instituirea stării de alertă vom fi nevoiţi să îi anunţăm pe oameni că urmează evacuarea lor. Pentru familiile care nu pot merge la rude în alte localităţi am găsit soluţii de cazare pentru circa 200 de persoane la un internat din municipiu. Evident, dacă situaţia o va impune şi vom ajunge în situaţia să îi evacuăm pe oameni din casele lor", a declarat prefectul Vasile Gudu.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii