Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea le-a solicitat prefecților din județele limitrofe Dunării să monitorizeze digurile

ro

19 May, 2014 18:37 2163 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea a condus, astăzi, de la Craiova, şedinţa Centrului Regional de Comandă al Inundaţiilor. Demnitarul s-a întâlnit în videoconferinţă cu prefecţii din judeţele riverane Dunării, în condiţiile în care pe fluviu a fost instituit cod portocaliu de inundaţii.

Potrivit Mediafax, vicepremierul le-a cerut prefecţilor să monitorizeze cu atenţie digurile, pentru a observa dacă apar breşe sau spărturi ce ar putea provoca inundaţii.

De asemenea, el le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să anunţe problemele care apar, să aibă toate utilajele disponibile în stare de funcţionare şi să colaboreze cu preşedinţii de consilii judeţene în caz de nevoie.

„O să stăm aici (n.r. - Craiova) până miercuri dimineaţă, alături de reprezentanţii instituţiilor care se ocupă de prevenirea unor eventuale efecte negative ale fluviului Dunărea. Este foarte important ca toate eforturile să fie coordonate, trebuie să înţelegeţi că se estimează un debit al Dunării de 13.000, 13.200, 13.500 de metri cubi pe secundă, este foarte greu de estimat exact din cauza situaţiilor din amonte, din Serbia, cert este că acest debit, care este destul de mare faţă de 7.250 cât ar fi normal în luna mai, va fi prezent pe Dunăre pe un interval de patru-cinci săptămâni. Astfel, patru-cinci săptămâni va fi o presiune constantă şi destul de mare pe digurile de la Dunăre”, a afirmat Dragnea, citat de Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii