Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragonul de mare face inca 15 victime pe litoral

ro

29 Jul, 2010 21:56 1184 Marime text

Numărul persoanelor care au suferit înţepături ale peştilor numiţi "dragoni de mare" creşte de la o oră la alta, numai azi până la ora 15.30 fiind înregistrate 15 cazuri pe litoralul Mării Negre, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Cele mai multe persoane care au venit în contact cu această de specie de peşte se aflau în staţiunea Mamaia, dar au fost solicitări pentru SMURD Constanţa şi în Neptun, Saturn, Olimp, Năvodari (Hanul Piraţilor, Camping Holliday) şi plaja "Trei Papuci" din Constanţa, arată MAI.

Specialiştii în cercetări marine, cât şi echipajele SMURD Constanţa, solicită tuturor celor aflaţi pe litoral să trateze cu foarte mare seriozitate pericolul pe care îl reprezintă contactul direct cu această specie de peşte pentru organismul uman. Totodată, turiştii trebuie să fie foarte atenţi când intră în apa mării, întrucât "dragonul de mare" stă afundat în nisip şi pot călca pe el din greşeală.

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost înţepaţi de peştele care face parte dintr-o specie numită popular "dragon de mare".

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii