Dusmanul de la ghiseu Bancherul care iti goleste contul
Dusmanul de la ghiseu: Bancherul care iti goleste contulAngajaţii sucursalelor bancare din România încep tot mai des să râvnească la conturile clienţilor, pe care nu ezită să-i păgubească cu sume importante atunci când se iveşte ocazia.
Cei douăzeci de braşoveni care au rămas de curând fără bani în conturile pe care şi le deschiseseră Credit Europe Bank sunt ultimii din lungul şir de români care au fost „ţepuiţi" chiar de angajaţii bancari meniţi să le protejeze economiile strânse cu greu de-a lungul anilor.
Numai în anul 2010 s-au petrecut câteva cazuri similare, care s-au soldat cu prejudicii de proporţii. Spre exemplu, în luna februarie, ofiţerii DIICOT Maramureş au descoperit o fraudă de proporţii la o sucursală Bancpost din Baia Mare, coordonată de Mihai Radu Pop, în vârstă de 27 de ani, consultant de credit la banca respectivă.
El a obţinut informaţii legate de conturile mai multor persoane, ajutat fiind de băimărenii Istvan Maczo, Daniela Maczo şi Sergiu Horj. Ulterior, folosind acte de identitate false, el a retras diverse sume de bani din contul unor persoane, prejudiciul creat ridicându-se la peste 25.000 de lei, după cum a relatat emaramures.ro.
Câteva luni mai târziu, un alt angajat bancare, de data asta din localitatea Şomcuţa Mare, a păgubit câteva sute de clienţi. Încercând să scoată diverse sume de bani de pe carduri, ei au constatat cu stupoare că nu mai rămăseseră fără nicun leu în conturi, aşa că au alertat autorităţile.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au declarat atunci că un angajat al băncii ar fi operat în mod abuziv transferul unor sume de bani din conturile unor clienţi ai băncii, după cum a scris citynews.ro.
În luna iulie, un funcţionar de numai 21 de ani dintr-o importantă bancă bucureşteană a reuşit să fure din contul unui client aproape 800.000 de euro. A fost însă tras pe sfoară la rândul său de mai mulţi complici, care au împărţit, în final, banii între ei, potrivit MONEY.ro.
Unii angajaţi ai băncilor nu se complică furând bani din contul clienţilor, ci bagă mâna direct în seifurile băncilor. Este şi cazul bucureşteanului Cătălin Robert Pascu, fost director al sucursalei Bancpost din Drumul Taberei, care a sustras peste 110.000 de euro din visteria băncii, la începutul lui 2008, pe care i-a pierdut ulterior la ruletă. A încercat apoi să-şi curme viaţa, aruncându-se în gol de la etajul opt al unui bloc, însă a supravieţuit în mod miraculos.
Fraudele bancare, apanajul angajaţilor lacomi
Angajaţii sucursalelor româneşti se descurcă mai bine ca infractorii la capitolul fraudelor bancare, a relevat un studiu realizat în 2008 de compania S&T Romania. 60% dintre fraudele bancare din România se realizează cu participarea angajaţilor, a rezultat din cifrele obţinute în urma studiului respectiv.
Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp