Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:58 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipajul navei maritime hidrografice „Alexandru Cătuneanu” şi-a încheiat cu succes misiunile

ro

27 Mar, 2019 11:31 975 Marime text

A parcurs peste 1400 de mile marine în două săptămâni, a navigat prin patru mări și a trecut prin două furtuni puternice, cu valuri de 4-5 metri, dar, la finalul misiunii, echipajul navei maritime hidrografice (NMH) „Alexandru Cătuneanu” poate să raporteze, cu mândrie, că și-a îndeplinit toate misiunile primite și a încheiat, cu bine, participarea la Exercițiul multinațional „Ariadne 19”, organizat de Forțele Navale ale Greciei, în largul Insulei Creta din Marea Mediterana, transmit reprezentanţii Forţelor Navale Române printr-un comunicat.
    
La fel ca și în bazinul Mării Negre, partea estică a Mării Mediterana este caracterizată de o situație instabilă de securitate, generată, în special, de contextul confruntărilor din Siria. După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014, Forțele Navale Române și-au concentrat eforturile pe desfășurarea activităților de instruire, în special în Marea Neagră. Începând cu anul 2017, Marina Militară Română și-a reluat participarea la misiuni și exerciții organizate de către partenerii din NATO în bazinul mediteranean, pentru a demonstra faptul că România este nu numai un beneficiar al măsurilor de securitate colectivă, ci poate să contribuie cu forțe și capabilități la efortul Alianței Nord-Atlantice de a descuraja acțiunile ostile din proximitatea granițelor NATO și UE.
    
NMH „Alexandru Cătuneanu” a desfășurat pentru a doua oară o misiune în afara Mării Negre, prima fiind executată în toamna anului trecut, când nava a participat la Exercițiul multinațional „Nusret 18”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee. Nava este dotată cu aparatură modernă de cercetare hidrografică subacvatică, care este deservită de specialiști foarte bine pregătiți în domeniu. Aceștia furnizează scafandrilor și platformelor navale specializate în ducerea luptei împotriva amenințărilor subacvatice suportul informațional integrat despre situația țintelor submarine.

Sursă foto: Forţele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii