Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele comune de poliţişti rutieri bulgari şi români au reînceput să patruleze la Ruse

ro

18 Jun, 2011 17:40 1005 Marime text

Echipele comune de poliţişti rutieri din Bulgaira şi România au început să patruleze de vineri în oraşul bulgar Ruse, o acţiune care se va desfăşura pe parcursul întregii veri, relatează Sofia News Agency.

Autorităţile din Bulgaria şi România au avut această iniţiativă pentru a preveni incidentele în trafic la graniţă şi în punctele de tranzit.

Unitatea comună de poliţie, care a început, vineri, să patruleze pe drumul către Sofia, are echipament de înregistrare video. În primele două ore ale misiunii, a constatat mai multe contravenţii şi a dat două amenzi.

Misiunile comune de patrulare vor continua la Ruse până la 15 septembrie. Agenţii români de poliţie poartă uniformele naţionale şi au statut de observatori. Orice contravenţie este sancţionată potrivit legii bulgare de către ofiţerii bulgari. Rolurile sunt inversate pentru patrulele comune de pe teritoriul României.

Patrulele comune au funcţionat pentru prima dată în vara anului trecut, în staţiunile de pe litoralul bulgăresc, unde vin aproape un milion de turişti români pe an, precizează Sofia News Agency.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii