Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elan Schwartzenberg „Îi voi oferi lui Sebastian Ghiță ceva mai consistent”

ro

30 Aug, 2011 00:27 1410 Marime text
Mutarea Realitatea TV din Casa Presei Libere are mai multe implicații. Sediul în care funcționează acum postul de știri este închiriat de Sebastian Ghiță, cel care asigură, prin contract, managementul postului.

Îi voi oferi lui Sebastian Ghiță ceva mult mai consistent și mai avantajos pentru ambele părți", a declarat Elan Schwartzenberg într-un interviu acordat în exclusivitate paginademedia.ro.

Asta înseamnă că se rupe contractul de management. „Nu comentez nimic mai mult", spune Elan, care are însă „nemulțumiri care se văd cu ochiul liber" legate de management.

Ce spune Elan Scwartzenberg despre mutare și despre management, în continuare:

Petrișor Obae: De ce vă mutați?
Elan Schwartzenberg:Unu: Mă mut pentru că o televiziune echidistantă, independentă și care să funcționeze în condiții de normalitate nu poate sta într-un sediu care este proprietatea statului, mai ales un stat de tipul statului român.

Doi: Pentru că sediul Platinum al companiei Willbrook este cel mai frumos sediu pe care mi-l pot închipui pentru o televiziune (cine nu crede, îl invit să vadă) și, totuși, am obținut niște condiții financiare absolut senzaționale în favoarea mea. Criza este cel mai bun negociator.

Trei: Mă mut pentru că Realitatea funcționează scriptic cu sediul social în clădirea Gelsor de pe Splaiul Unirii și, în fapt, în Casa Presei. În octombrie, sperăm să fim în legalitate, având la aceeași adresă și sediul, și studiourile, dar și birourile.

Patru: Pentru că sunt convins că este nevoie de un semnal pozitiv și optimist și pentru că mutarea face parte din planul meu de reorganizare și restructurare a postului, pe care l-am elaborat în ultimele patru luni.

Cinci: Mă mut pentru că așa vreau, pentru că am învățat că, dacă ești proprietar, te poți muta când și unde vrei.

Sunt foarte nemulțumit de situația financiară actuală a grupului Realitatea

Realitatea TV funcționează acum într-un sediu care este închiriat de Sebastian Ghiță, cel care are contract de management cu Realitatea TV. De ce nu rămâneți aici. Nu este mai rentabil?
Absolut deloc. Cred că răspunsul corect este foarte simplu.

Sunt foarte nemulțumit de situația financiară actuală a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte muțumit de relația cu Sebastian Ghiță.
Sper să îi pot face o propunere mai avantajoasă pentru ambele părți decât cea actuală în care, dacă nu mă voi implica urgent, sigur viitorul nu va fi roz.

Asta înseamnă că renunțați la contractul de management cu Sebastian Ghiță?
Nu comentez nimic mai mult.

Au existat disensiuni cu Sebastian Ghiță?
Nu disensiuni. Am nemulțumiri legate de lucruri care se văd cu ochiul liber.

Adică?
Dacă salariile nu sunt plătite la timp, dacă am taxe neplătite la stat, cum este TVA-ul, nu e motiv de nemulțumire?

Pot spune doar că îi voi oferi lui Sebastian Ghiță o propunere mai consistentă.

Are legătură mutarea Realitatea TV cu aceste nemulțumiri?
Nu are nicio legătură, este doar parte a unui plan. De altfel, Sebastian Ghiță se mută și el cu birourile în sediu.

Contactat de paginademedia.ro în legătură cu mutarea postului, Sebastian Ghiță a fost scurt: „contractul cu Coresi spune că trebuie să păstrez spațiiile închiriate", a declarat Ghiță, fără alte detalii.

Sursa: Paginademedia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii