Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii au intrat în minivacanţa de 1 Mai

ro

01 May, 2014 08:20 2634 Marime text
Având în vedere că bugetarii sunt liberi până luni, şi elevii intră în minivacanţa de 1 Mai şi se vor întoarce la cursuri luni. Fiecare şcoală decide cum se vor recupera orele.

Abia întorşi din vacanţa de Paşte, care a fost legată de cea de primăvară, elevii din preuniversitar au o nouă perioadă liberă, fără cursuri sau testări: minivacanţa de 1 Mai. Asta după ce Guvernul a decis să le acorde bugetarilor încă o zi liberă, ziua de 2 mai, pentru a beneficia de un weekend lung, de patru zile, pentru a sărbători 1 Mai.

Însă, asemenea bugetarilor, şi elevii vor fi nevoiţi să recupereze această zi liberă în plus. Cum se poate recupera ziua de 2 Mai Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că modul în care vor fi recuperate orele va fi stabilit de fiecare şcoală în parte. Astfel, pot veni la şcoală o zi în plus, într-o sâmbătă, sau pot recupera ziua stând câte o oră în plus în fiecare zi într-o săptămână, aceasta fiind de obicei varianta agreată.


Având în vedere că bugetarii sunt liberi până luni, şi elevii intră în minivacanţa de 1 Mai şi se vor întoarce la cursuri luni. Fiecare şcoală decide cum se vor recupera orele. Ştiri pe aceeaşi temă METEO Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, de „pază” în minivaca... Abia întorşi din vacanţa de Paşte, care a fost legată de cea de primăvară, elevii din preuniversitar au o nouă perioadă liberă, fără cursuri sau testări: minivacanţa de 1 Mai. Asta după ce Guvernul a decis să le acorde bugetarilor încă o zi liberă, ziua de 2 mai, pentru a beneficia de un weekend lung, de patru zile, pentru a sărbători 1 Mai. Însă, asemenea bugetarilor, şi elevii vor fi nevoiţi să recupereze această zi liberă în plus. Cum se poate recupera ziua de 2 Mai Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că modul în care vor fi recuperate orele va fi stabilit de fiecare şcoală în parte. Astfel, pot veni la şcoală o zi în plus, într-o sâmbătă, sau pot recupera ziua stând câte o oră în plus în fiecare zi într-o săptămână, aceasta fiind de obicei varianta agreată.

Citeste mai mult: adev.ro/n4us0r
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii