Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emil Boc - „După 15 mai echipa PDL va duce partidul la victorie, iar echipa o voi conduce eu”

ro

21 Apr, 2011 01:30 1635 Marime text

emil-boc1.jpgPrimul ministru, Emil Boc, şi-a încheiat prezentarea moţiunii pentru candidatura la preşedinţia PDL. Evenimentul a avut loc în sala mare a Teatrului „Oleg Danovski".

 

Alături de Emil Boc au fost prezenţi la Constanţa majoritatea miniştrilor Cabinetului său începând cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Agriculturii Valeriu Tabără, ministrul Transporturilor Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase.

În discursul său, Emil Boc a precizat că îl vrea alături în echipa sa, după câştigarea alegerilor, şi pe Vasile Blaga, recunoscându-i calităţile de bun organizator.

La încheierea evenimentului care a durat aproape trei ore, Emil Boc a declarat că moţiunea sa, intitulată „România dreaptă, România puternică", îşi propune două aspecte fundamentale: modernizarea României şi creştere economică, precum şi continuarea guvernării de către PDL alături de partenerii de guvernare şi după 2012. „Am discutat, am răspuns la întrebări şi mesajul este unul şi acelaşi: echipa PDL-ului, echipa care a câştigat toate alegerile din 2004 încoace, şi pe care am condus-o împreună cu colegii mei, va câştiga şi următoarele competiţii pentru că este puternică, este unită, este o echipă care are duşmani doar în afară, o echipă care se bate în afară cu adversarii, dar în interior suntem prieteni chiar dacă avem o competiţie fair-play, o competiţie fundamentată pe argumente şi idei. Printre noi, există doar puncte de vedere care să avantajeze partidul şi să dea tot ce e mai bun din el, iar bătălia politică se dă în afară - cu alianţa socialistă. Acea alianţă care nu face altceva decât să încerce să compromită orice pas spre reformă şi care se înverşunează pe zi ce trece, în măsura în care semnele bune din economie încep să se confirme", a precizat Emil Boc.

 

„Am încrederea că i-am convins pe mulţi că soluţia este continuitatea"

 

Întrebat cum se vede pe sine în această competiţie, în contextul în care Vasile Blaga a fost caracterizat „caporal", iar Theodor Paleologu a declarat că este „copil de trupă", Emil Boc a refuzat să facă pre multe comentarii, declarând că a spus ce a avut de spus în interiorul partidului. „De la mine nu veţi smulge niciun fel de declaraţie care să caracterizeze un competitor, în acest moment. Eu am spus ce am avut de spus aici, în interiorul partidului, şi important este că după 15 mai echipa PDL-ului va fi cea învingătoare şi care va duce partidul la victorie, o echipă pe care eu o voi conduce", a subliniat Boc. Cât despre votul celor 33 de delegaţi pe care PDL Constanţa îi va avea la Convenţia Naţională a PDL de pe 14 mai, liderul PDL a afirmat că fiecare va vota cum va dori în cabina de vot. „Am încrederea că astăzi am reuşit să-i convingem, pe foarte mulţi colegi, că soluţia este continuitatea, astfel încât partdiul să modernizeze şi România şi să rămână şi la guvernare", a conchis premierul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii