Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Marian Vanghelie, noi dezvăluiri despre afacerile lui Liviu Dragnea

ro

01 Dec, 2014 10:57 2420 Marime text
Liderul PSD, Marian Vanghelie l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea că firma de care-și leaga numele, Tel Drum, ar avea contracte în fiecare comună, arată o anchetă realizată de jurnaliştii evz.ro.
 
„Vă rog să-l întrebați pe domnul ministru de la Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, dacă a primit de la Bruxelles o adresă în care să se înceapă cercetarea penală pe Tel Drum”, a fost declarația făcută recent de edilul PSD, Marian Vanghelie.
 
Denumit “naşul” Liviu Dragnea, pe motiv că vicepremierul este nașul celor care dețin firma Tel Drum, societatea a câștigat  75 de milioane de euro într-un an, din contracte cu statul în 2014, potrivit datelor de pe site-ul public de licitații. Potrivit datelor publice, SC Tel Drum SA a încheiat 27 de contracte în valoare de 333 de milioane de lei. Jumătate din bani provin de la CJ Teleorman. La licitaţii, societatea nu a avut contracandidaţi, aceştia fiind descalificaţi din start.
 

Comisia Europeană, cu ochii pe Tel Drum din 2011

 
Ziarul Evenimentul Zilei a relatat faptul că firma de casă a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum, câştigă contracte pe bandă rulantă, în ciuda faptului că, în 2011, un raport al Comisiei Europene a scos la iveală fraude uriaşe în ceea ce priveşte modul de organizare a licitaţiilor.
 
În 2013, din cele 27 de contracte încheiate de Tel Drum cu diverse instituţii publice, majoritatea din Judeţul Teleorman - locul de baştină al firmei, o mare parte au fost dobândite prin metoda "negocierii fără anunţ de participare" sau prin "cerere de ofertă". Potrivit portalului e-licitaţii.com, în cazul licitaţiilor publice, Tel Drum nu a avut concurenţi, ofertele acestora fiind respinse.
 
În martie 2011, un audit al Comisiei Europene pentru Programul Operaţional Regional a investigat modul în care CJ Teleorman a acordat două contrate din fonduri europene firmei Tel Drum. Concluziile raportului au scos la iveală fraude uriaşe privind modul de organizare al acestor licitaţii. "Beneficiarul lucrării, CJ Teleorman, a utilizat criterii de selecţie restrictive; autoritatea contractantă a stabilit o listă detaliată de echipamente tehnice, prin această cerinţă restricţio nând accesul celorlalţi ofertanţi", se arată în raport. Prejudiciul este estimat la 36,5 de milioane de lei. În momentul de faţă, CJ Teleorman se judecă cu reprezentanţii Comisiei Europene. Citiţi ancheta integrală pe evz.ro.
 
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii