Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv ZF Vedeţi aici unde se află cele mai mari depozite de deşeuri periculoase din România (document)

ro

07 Oct, 2010 23:01 2370 Marime text
clip.jpgAccidentul din Ungaria aduce în prim-plan problema iazurilor cu materii toxice din Ro mânia, multe dintre ele rămase neecologizate.

Investiţiile de mediu au rămas pe ultimul loc în cadrul priorităţilor investitorilor care au realizat exploatări industriale sau miniere, ceea ce face ca riscurile unor dezastre ecologice să fie ridicate şi pe teritoriul României.

În România există sute de astfel de depo zite de deşeuri rămase în urma exploatărilor sau care se află şi în prezent în exploatare.

Ris cul principal îl constituie fisurarea unui mal sau dig ca urmare a ploilor şi deversarea deşeurilor în râuri sau Dunăre.

"Din cunoştinţele mele, nu sunt probleme. Sunt vechile iazuri de decantare rămase de pe urma exploatărilor miniere şi care conţin metale grele însă nu ne-au fost semnalate probleme pe această linie şi sunt verificate şi puse în siguranţă", spune Octavian Popescu, directorul general din cadrul Gărzii de Mediu.

Două obiective în România asemănătoare cu cele de la compania Mal din Ungaria sunt situate în apropierea fabricilor de alumină Alum din Tulcea şi Cemtrade din Oradea.

 

Sursa: ZF.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii