Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIVITATE O nouă tranşă de discuţii cu Boc şi Blaga posibil săptămâna viitoare, după BPN E oficial, Boc a decis amânarea alegerilor în PDL Constanţa

ro

11 Jan, 2011 15:57 2470 Marime text
bpj.jpg

Propunerea făcută în cadrul ultimei şedinţe de Biroul Judeţean de liderul interimar al PDL Constanţa pentru organizarea alegerilor la judeţ în data de 22 ianuarie a fost devansată de însuşi preşedintele formaţiunii la nivel naţional, Emil Boc, într-o discuţie cu reprezentanţii PDL Constanţa care a avut loc luni după-amiază după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Cu toată că Mircea Banias i-ar fi explicat premierului că le-a cerut colegilor săi vot pentru această dată, Boc i-a reamintit senatorului că pentru Constanţa trebuie făcută o discuţie separată. La întâlnirea cu preşedintele PDL au participat parlamentarii de Constanţa, dar şi Paul Brânză unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.

Potrivit vicepreşedintelui democrat-liberal, o nouă discuţie cu liderii de la Bucureşti - preşedintele Boc, respectiv secretarul general, Vasile Blaga este programată săptămâna viitoare pe 17 ianuarie, la ora 15.00, după încheierea şedinţei Biroului Permanent Naţional. La rândul său, deputatul Zanfir Iorguş spune că şi întâlnirea de luni rămâne una posibilă dar nu bătută în cuie, semn că alegerile ar putea fi amânate încă o dată dacă situaţia nu se clarifică în timp util. Iorguş a mai adăugat că din păcate nu se înţelege în rândul unor colegi că este nevoie de un proiect politic la Constanţa şi nu de o persoană anume.

În aceste condiţii, este exclusă o discuţie în BPN în legătură cu alegerile de la Constanţa. Cel mai probabil abia peste două săptămâni, membrii Biroului Permanent Naţional vor analiza un calendar al acţiunilor filialei de pe litoral, până atunci urmând să se decidă dacă decizia Comisiei de Etică şi Statut a partidului cu privire la anularea alegerilor de la organizaţia municipală şi dizolvarea BPJ Constanţa va fi sau nu pusă în aplicare.

Reamintim că sâmbătă în cadrul întâlnirii Biroului Judeţean, la solicitarea secretarului executiv al organizaţiei, Mihai Petre, senatorul Mircea Banias şi-a luat angajamentul ca în această săptămână va obţine un document prin care să demonstreze că alegerile de la municipiu organizate în vara anului trecut sunt nestatutare şi prin urmare deputatul Maria Stavrositu nu poate îndeplini funcţia de preşedinte, aceasta aparţinând în continuare lui Florian Constantin.

Solicitarea lui Petre a venit după ce senatorul Banias a fost acuzat de mai mulţi lideri democrat liberali că ţine ascunsă o adresă a Comisiei Naţionale de Etică, Statut şi Litigii ce conţine o recomandare prin care BPJ al PDL Constanţa ar putea fi dizolvat pe motiv că nu a fost în stare să gestioneze problemele interne de anul trecut. În replică Banias le-a spus colegilor că nu le poate prezenta o hârtie nesemnată dar că va aduce semnătură preşedintelui CNSEL, Marrie-Jean Marinescu.

Am solicitat şi un punct de vedere al preşedintelui Banias în legătură cu noua decizie de amânare a alegerilor judeţene, însă sub pretextul că va reveni dumnealui grabnic cu un punct de vedere, nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, liderul de la judet a revenit, precizând ca discutia prezentată nu are relevanta, chiar daca a avut loc, insa el nu o va face publica avand in vedere ca aceasta a fost una personala. In plus, Banias a confirmat intalnirea de saptamana viitoare dintre premierul Emil Boc si Vasile Blaga insa, din punctul sau de vedere, respectivele discutii nu vor reprezenta un impediment in desfasuraraea alegerilor la judet pe 22 ianuarie. Cât despre vestita hârtie prezentată de liderul PDL prin care alegerile la municipiu sunt nule, Banias a declarat că a luat legătura cu Marrie-Jean Marinescu şi că la începutul săptămânii viitoare va primi şi documentul oficial, semnat şi parafat.

Update: Surse din organizaţie susţin că Mircea Banias nu-l doreşte în niciun caz preşedinte pe colegul său, Paul Brânză. În discuţia cu Boc, Banias ar fi spus la un moment dat că dacă „Brânză iese preşedinte, noi plecăm"! (n.r. făcând referire la persoana sa şi a deputatului Constantin Chirilă). Aceleaşi surse precizează că Titi Chirilă s-ar fi delimitat de această afirmaţie a senatorului, rugându-l pe Banias să nu mai vorbească decât în nume personal.

În altă ordine de idei, Chirilă recunoaşte că anumiţi colegi cu state vechi în partid i-au cerut să candideze pentru funcţia de lider judeţean însă până în prezent nu a luat nicio hotărâre în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius 11 Jan, 2011 17:46 Din pacate foarte multe firme urmeaza sa sau au intra deja in insolventa sau chiar in executare silita
  • Activistu 11 Jan, 2011 17:22 Eu spun doar atit" GILCEAVA DIN CIUBARU GAURIT". Asta se intimpla la PDL CONSTANTA.