Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exxon Mobil are contracte şi în România Compania energetică americană nu întrerupe colaborarea cu Rusia

ro

10 Aug, 2014 09:58 1664 Marime text
Companiile occidentale sunt dispuse să coopereze cu Rusia, în pofida sancțiunilor, și Moscova salută această abordare și este gata să extindă cooperarea, a declarat, ieri, președintele rus Vladimir Putin, dând startul deschiderii platformei de forare West Alpha în Marea Kara, un proiect comun al puternicului grup rus de petrol și gaz Rosneft și al gigantului energetic american Exxon Mobil, transmite Agerpres.
 
Gigantul Exxon Mobil face foraje şi în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre.
 
"Astăzi, succesul comercial este determinat de cooperarea internațională. Marile companii naționale și străine înțeleg foarte bine acest aspect și, în pofida conjuncturii politice actuale complicate, pragmatismul prevalează", a afirmat liderul de la Kremlin în cadrul unui duplex cu platforma West Alpha, potrivit RIA Novosti.
 
Revista Forbes scria, recent, că Exxon Mobil se află într-o situație complicată, în contextul sancțiunilor decise de Washington împotriva Moscovei ca urmare a acțiunilor Rusiei în Ucraina, și că trebuie să decidă în privința continuării sau nu a proiectelor cu Rusia. Aceeași revistă aprecia că Exxon Mobil înclină să continue cooperarea cu Rosneft, având în vedere că cei doi giganți au demarat mai multe proiecte comune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii