Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile vor ieşi la pensie la 63 de ani, iar bărbaţii la 65 de ani, au votat deputaţii

ro

06 Dec, 2010 20:28 1890 Marime text

pensionari_b_88798900.jpgVarianta adoptată este cea cerută de preşedintele Traian Băsescu după ce a retrimis în parlament Legea pensiilor. Marţi, legea pensiilor va fi votată în plen.

Deputaţii au votat ca femeile să iasă la pensie la 63 de ani, iar bărbaţii la 65 de ani, respectând votul din Comisa de Muncă şi cererea preşedintelui Traian Băsescu.

În acelaşi timp, la împlinirea vârstei de pensionare, femeile pot rămâne în activitate la cerere, cu acordul angajatorului, până la împlinirea vârstei de 65 de ani, este un alt amendament aprobat în Comisia de Muncă la Legea sistemului unitar de pensii.

Votul răspunde cererii de reexaminare a Legii pensiilor publice înaintate de preşedintele României. Motivaţiile preşedintelui au ţinut cont de realităţile socio-profesionale şi de activitatea zilnică a femeilor. Argumentele preşedintelui nu au rămas necontestate de către opoziţie, care a mers până acolo încât au propus să i se ceară şefului statului "o scrisoare cu explicaţii" pentru a afla la ce s-a gândit de fapt preşedintele atunci când a făcut respectiva cerere de reexaminare.

Vom reveni cu amănunte

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii