Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival de Film Rusesc la Tulcea. Vezi aici programul

ro

13 Aug, 2011 17:02 1080 Marime text

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Universitatea din Bucureşti (Catedra de filologie rusă şi Departamentul Servicii pentru Studenţi) anunţă lansarea Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Tulcea, în perioada 16-22 august.

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a treia etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spaţiul românesc şi se va desfăşura simultan în şapte localităţi din judeţul Tulcea: Tulcea, Sulina, Babadag, Carcaliu, Sarichioi, Mahmudia, Periprava. Timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate în regia mai multor generaţii de regizori ruşi traduse de studenţii Universităţii din Bucureşti.

Proiecţia filmelor este programată să se desfăşoare după următoarele coordonate:

Tulcea - Piaţa Civică, orele 21.00

Sarichioi - Căminul Cultural, orele 21.00

Carcaliu - Căminul Cultural, orele 21.00

Mahmudia - sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Mahmudia, orele 20.30

Sulina - Casa de Cultură, orele 20.00

Babadag - Casa de Cultură, orele 20.00

Periprava - sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Periprava, orele 20.00

La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Universităţii din Bucureşti, ai Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural şi educaţional din fiecare localitate, ai minorităţilor naţionale, studenţi şi elevi, precum şi pasionaţii de filmelor.

Seara de marţi va fi încheiată de proiecţia filmului Italianul (2005), o dramă în regia lui Andrei Kravciuk nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin.

www.agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii