Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fii eroul din umbră! Donează o şansă la viaţă!”. Campania de donare de Celule Stem Hematopoietice va avea loc în week-end la Constanța

ro

23 Feb, 2018 07:20 1829 Marime text
Sâmbătă 24 februarie 2018, Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) va organiza evenimentul „Fii eroul din umbra! Donează o şansă la viaţă!”.

Pentru informare, consiliere şi recoltarea probelor de sânge pentru testele necesare înscrierii în Registru cei interesați se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină București și Centrul Regional De Transfuzie Sanguina Constanța. Evenimentul se va desfășura în urmatoarele locații:

•        Municipiul București, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, strada Constantin Caracaș nr. 2-8, în intervalul orar 10.00-13.00 cu posibilitatea de prelungire a programului în funcție de numărul persoanelor prezente. Persoana de contact echipa medicală: Berteanu Mihaela, telefon 0766.726.695.
•        Municipiul Constanta, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Constanța , strada Nicolae Iorga, nr.85, în intervalul orar 09.00-13.00 cu posibilitatea de prelungire a programului în funcție de numărul persoanelor prezente. Persoana de contact echipa medicală: As.Șef Nicea Eliza, telefon 0241.616.035.
 
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a cărei misiune este de a de a identifica și asigura, la standarde internaționale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neînrudiți, tuturor pacienților din România care au nevoie de un transplant și care nu au donatori compatibili în familie.

”În fiecare an, mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer de sânge. Transplantul de celule stem hematopoietice (CSH) reprezintă un tratament care poate salva viața pacienților în cazul a peste 70 de boli diferite, printre care se numără leucemia, limfomul și anemii hemolitice ereditare severe, dar și afecțiuni precum anemia aplastică, sindromul mielodisplazic, tulburările ereditare ale sistemului imunitar și tulburările metabolice moștenite. Identificarea unui donator compatibil depinde, în primul rând, de profilul genetic al pacientului/ei. Șansa de a găsi o persoană compatibilă este în medie de 1 la 200 000 până la 500 000. Pentru aproape jumătate dintre pacienți nu există donator compatibili. Există șanse mai mari în rândul celor care provin din aceeași comunitate cu pacienții. Din acest motiv este important să creștem numărul persoanelor înscrise” - au transmis reprezentații Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii