Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica investitorului Frăţilă vrea plângere penală împotriva şefului SIF3

ro

24 Aug, 2011 15:33 1246 Marime text

Constantin Frăţilă, fostul arbitru de Divizia A devenit investitor la Bursă, capătă forţe proaspete în războiul pe care îl poartă de câteva luni cu SIF "Transilvania" (SIF3) pentru conducerea SCUT Constanţa, informează bursa.ro.

Maria Alexandra Frăţilă, fiica fostului arbitru, raportată, în iulie, cu o deţinere de 10% din COMCM Constanţa (CMCM), a cerut aprobarea formulării unei plângeri penale împotriva preşedintelui-director general al SIF "Transilvania", Mihai Fercală, dar şi împotriva fostului administrator şi preşedinte al COMCM, Stan Iulian, potrivit convocatorului completat al Adunării Generale de la compania de construcţii, programată pe 23 septembrie.

Motivele invocate de Maria Frăţilă vizează "înşelăciune, abuz în serviciu şi prezentarea de situaţii financiare nereale, cu ocazia tranzacţionării acţiunilor SCUT".

Maria Frăţilă nu a fost, ieri, disponibilă pentru declaraţii, însă surse din piaţă care nu au dorit să le fie menţionate numele au precizat că ar fi vorba despre tranzacţia din februarie 2007 prin care SIF3 a vândut către COMCM întregul pachet de acţiuni deţinut la "SCUT" Constanţa, adică 312.434 acţiuni, reprezentând 63,58% din capitalul social al emitentului. Preţul de vânzare al acţiunilor a fost de 23,5 lei/titlu, iar valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat 7,34 milioane lei. Preţul mediu de tranzacţionare al acţiunilor SCUT în 2007 a fost de 21,7 lei/unitate.

Mihai Fercală nu a putut fi contactat, până la închiderea ediţiei.

Solicitarea Mariei Frăţilă vine după ce SIF3 a obţinut, în AGA de la finele lunii iulie, aprobarea propunerii ca fostul arbitru să fie tras la răspundere, în calitate de administrator al societăţii COMCM Constanţa. Ca urmare a pornirii acţiunii în răs-pundere împotriva lui Constantin Frăţilă, mandatul acestuia de administrator la COMCM a încetat de drept din 25 iulie, au comunicat atunci reprezentanţii societăţii.

În prezent, SIF3 deţine 56,72% din acţiunile CMCM, iar Constantin Frăţilă are o participaţie de 31,56%, potrivit ultimelor informaţii de pe site-ul BVB. COMCM Constanţa deţine 64% din acţiunile SCUT, în timp ce fostul "cavaler al fluierului" este raportat cu 32,76% din companie.

Mai mult pe http://www.bursa.ro/?s=piata_de_capital&articol=137273

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii