Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director al CNADNR trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

ro

14 Nov, 2017 15:29 2275 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DEBUCEAN DORIN GAVRIL, aflat în stare de detenţie, la data faptei director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (C.N.A.D.N.R.) S.A. București pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (C.N.A.D.N.R.) S.A. București, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistență juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistență juridică pentru cauze strict determinate și un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfășurare a proceselor.

Cele două documente au fost semnate de inculpat în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administrație sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul C.N.A.D.N.R.. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte.

Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, C.N.A.D.N.R. S.A. a suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte).
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.
 
Amintim că, anterior, inculpatul Debucean Dorin Gavril a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție (comunicat nr. 297/VIII/3 din 27 aprilie 2012), fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.
 

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis procurorii DNA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii