Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:03 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte al ANSVSA Marian Zlotea şi 14 foşti angajaţi, trimişi în judecată de DNA

ro

20 Feb, 2015 16:09 2073 Marime text
Fostul preşedinte al ANSVSA Marian Zlotea a fost trimis în judecată de DNA, alături de 14 foşti subalterni, fiind acuzat, printre altele, că îi obliga pe inspectorii din Bucureşti să cotizeze lunar la PDL cu câte 3.000 de lei pentru a îşi păstra locul de muncă, informează Mediafax.

În perioada octombrie 2009 - mai 2010, Marian Zlotea, fost secretar general adjunct în PDL, în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentalor (ANSVSA), ar fi constituit, împreună cu şefii direcţiilor sanitare veterinare (DSVSA) Bucureşti şi Ilfov, un grup infracţional organizat în scopul de a obţine, direct şi prin intermediul subalternilor, foloase necuvenite, prin folosirea abuzivă a funcţiilor deţinute, de la agenţii economici pe care îi controlau, potrivit procurorilor, citați de Mediafax.

Concret, fostul preşedinte al ANSVSA, în repetate rânduri, a determinat conducerea DSVSA Bucureşti, respectiv pe Doina Lupu, fost director coordonator, şi pe Marius Hofman, fostul adjunct al acesteia, să abuzeze de funcţiile deţinute pentru procurarea produselor alimentare necesare unor activităţi precum atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, susţinerea unor evenimente, asigurarea protocolului ANSVSA, dar şi al altor instituţii.

Zlotea cunoştea, potrivit anchetatorilor, faptul că, la rândul lor, şefii DSVSA Bucureşti îşi determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenţii economici pe care îi autorizau şi controlau.

În aceeaşi perioadă, Marian Zlotea ar fi condiţionat menţinerea pe funcţii şi păstrarea locului de muncă la DSVSA Bucureşti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspecţie şi Control şi Serviciului Igienă Veterinară de plata unei sume lunare în cuantum de 3.000 lei de către fiecare inspector, reprezentând o cotizaţie lunară pentru PDL, plată ce s-a efectuat în perioada ianuarie - mai 2010.

Procurorii îl mai acuză pe Zlotea că, în perioada noiembrie - decembrie 2011, a pretins suma de 143.000 de lei, de la administratorul unor supermarketuri, pentru a favoriza şi a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judeţene şi DSVSA Bucureşti. El ar fi primit mita cu ajutorul lui Marius Hofman şi Dionisie Căileanu, care era administrator al unor societăţi comerciale, disimulat, prin încheierea a două contracte fictive de prestări servicii.

Anchetatorii mai arată că, în intervalul 2009 - mai 2010, în repetate rânduri, Doina Lupu, Marius Hofman şi Mădălina Podosu, fost director coordonator al DSVSA Ilfov, au pretins şi au primit bani sau alte foloase necuvenite ori au acceptat promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea sau îndeplinirea unui act contrar privitor la îndatoririle de serviciu, cu ocazia controalelor sanitar - veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau în afara acestor controale efectuate la agenţii economici de pe raza municipiului Bucureşti.

Potrivit Mediafax, ei au primit/ au acceptat promisiunea de bunuri necuvenite, în scopul de a-şi trafica influenţa, intervenind în actul de control al unor subalterni, determinându-i pe aceştia să nu aplice sancţiuni ori să aplice amenzi în cuantum minim unor agenţi economici din municipiul Bucureşti, mai spun procurorii.


În acelaşi mod au procedat şi Iulian Hofman şi Robert Bejan, inspectori ai DSVSA Bucureşti, în perioada 2008 - mai 2010, potrivit DNA.

De asemenea, în perioada 2008 - iunie 2010, inculpaţii Andreea Hofman (fostă Iancu), Gabriela Macarie, Bogdan Porumbel, Elena Drăghici, Ciprian Stanciu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Păuna, Ionica Sfetcu şi Maria Dulgheriu, în calitate de inspectori la DSVSA Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor efectuate sau în afara acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asupra mai multor imobile şi sume de bani ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.





Sursa: Mediafax
Sursa foto: qmagazine.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii