Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:48 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar Năvodari, actualul edil și directorul CERONAV, la Curtea de Apel Constanța

ro

13 Sep, 2016 09:50 7850 Marime text
Edilul Năvodari, Florin Chelaru, fostul primar Năvodari, Nicolae Matei și directorul general CERONAV, Ovidiu Cupșa, sunt prezenți, în această dimineață, la Curtea de Apel Constanța.
 
Cei trei au calitatea de martor în dosarul în care Sorin Sandru a fost trimis în judecata de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) Constanța.
 
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a avocatului Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor. Potrivit unor surse, Sorin Şandru a fost consilier juridic la Petromidia şi ar fi condus Loja „Colosseum“.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza judeţului Constanţa și asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, a Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă și a Direcţiei Generale Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii